Opiskelu Seinäjoella

Löydä paikkasi Seinäjoella

Seinäjoki on yksi Suomen voimakkaimmin kasvavista kaupunkikeskuksista. Korkeakoulukaupunki tarjoaa monipuolisen opintovalikoiman lisäksi runsaan kulttuurielämän, jota tähdittävät Provinssirock ja Tangomarkkinat.
Näyttää 1-20 koulutusta 91 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 91 tuloksesta
1
2
3
4
5

Seinäjoen kaupunki / Suomen Ilmakuva Oy

Seinäjoki – voimakkaasti kasvava kaupunkikeskus

Seinäjoki on Etelä-Pohjanmaan maakunnan keskus ja samalla yksi Suomen voimakkaimmin kasvavista kaupunkikeskuksista. Seinäjoella on yli 63 000 asukasta. Seinäjoki tarjoaa laadukasta koulutusta aina peruskoulusta yliopistotasolle. Suomen kuudenneksi suurimman markkina-alueen keskuksena Seinäjoki tarjoaa asukkailleen hyviä työpaikkoja. Seinäjoki on viihtyisä kaupunki, jossa välimatkat ovat lyhyitä ja asumismuodot monipuolisia.

Voidaankin sanoa, että Seinäjoella yhdistyvät loistavasti monipuoliset asumismahdollisuudet, laaja koulutustarjonta, korkealuokkaiset palvelut sekä vilkas kulttuuri- ja vapaa-ajan toiminta. Seinäjoella voit asua modernisti ydinkeskustassa, rauhallisilla asuntoalueilla tai maaseudulla; myös siellä peruspalvelut, kyläkoulut ja liikuntapaikat ovat kohtuullisella etäisyydellä.

Vapaa-aika, kulttuuri ja liikunta Seinäjoella

Seinäjoki on erittäin tunnettu virkeistä kesätapahtumistaan. Musiikkitapahtumat kuten Provinssirock ja Tangomarkkinat sekä urheilukansan Vauhtiajot houkuttelevat vuosi toisensa jälkeen kymmenet tuhannet ihmiset viihtymään Seinäjoelle.

Seinäjoella voi harrastaa monipuolisesti erilaista liikuntaa kaikkina vuodenaikoina. Seinäjoen alueella toimii noin 60 urheiluseuraa, joiden lisäksi kaupungissa on monia liikunta- ja kuntosaleja, tekojäärata sekä uimahalli.

"Seinäjoki on siitä hyvä kaupunki, että harrastusmahdollisuudet kehittyvät ja monipuolistuvat jatkuvasti. Se on pitkälti sen ansiota, että Seinäjoelta löytyy melko paljon korkeakouluopiskelijoita"

– Jaana, 22 v.

Asuminen ja liikkuminen Seinäjoella

Seinäjoki on ihanteellinen kaupunki opiskelijalle, sillä opiskelijoiden asuntotilanne on useista muista kaupungeista poiketen hyvä. Valittavana on runsaasti opiskelija-asuntoja eri puolilla kaupunkia. Opiskelija-asuntoja välittää Kiinteistö Oy Marttilan kortteeri. Opiskelija-asuntojen sijainti on erinomainen ja lähellä keskustan palveluja. Asuntojen haku tapahtuu lomakkeilla, joita on saatavissa muun muassa opintotoimistosta.

Seinäjoelle ja Seinäjoella liikkuminen on helppoa! Seinäjoelle pääsee nopeasti junalla niin Helsingistä, Oulusta kuin esimerkiksi Jyväskylästäkin. Paikallisliikenne kulkee myöskin mutkattomasti ja liikkuminen esimerkiksi bussilla on edullista.

Koulutustarjonta Seinäjoella

Seinäjoki tarjoaa laadukasta ja monipuolista koulutusta kaikenikäisille asukkaille. Seinäjoella toimii neljä lukiota, joissa lukio-opiskelija voi laajan tarjonnan puitteissa rakentaa oman opinto-ohjelmansa. Lukiot ja ammatilliset oppilaitokset ovat mukana yhteisessä oppilaitosverkossa.

Peruskoulun ja lukion jälkeisestä koulutuksesta vastaavat tasokkaat oppilaitokset: koulutuskeskus Sedu ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu SeAMK.

Aikuiskoulutusta on tarjolla esimerkiksi kansalaisopistossa, aikuislukiossa ja ammatillisessa koulutuksessa. Lisäksi Seinäjoen monipuolinen yliopistokeskus tarjoaa mahdollisuuden yliopistotasoiseen täydennyskoulutukseen ja opiskeluun.

Seinäjoen kaupunki / Aarno Isomäki

Lähde: seinajoki.fi

Kuvat: Seinäjoen kaupungin kuvapankki

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!