Sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-20 koulutusta 34 tuloksesta
Näyttää 1-20 koulutusta 34 tuloksesta
12

Sisustuksen koulutus

Sisustusalan koulutus antaa valmiudet työskennellä verhoilu-, maalaus- ja puusepänyritysten palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä. Sisustaja voi myös toimia suunnittelijana tai työnjohtajana rakennusten sisustustöissä. Sisustusalan koulutukseen voi olla yhdistettynä osia maalarin ja puusepän sekä sisustussuunnittelijan perustutkinnoista.

Sisustuskoulutus

Sisustuskoulutusta järjestetään eri opintotasoilla aina kansanopistoista yliopistoihin. Alalla on useita suuntautumisvaihtoehtoja, ja koulutuksen jälkeen työmahdollisuuksia on monia. Opinnoissa on mahdollista suuntautua mm. restaurointiin, maalaukseen, sisustamiseen, tekstiileihin, puualaan tai vaatetukseen.

Sisustuskoulutus antaa vahvan sisustussuunnitteluperustan työelämää varten, koulutuksen käyneenä voit toimia esimerkiksi sisustussuunnittelijana, muotoilijana tai lavastajana. Sisustussuunnittelijan koulutus antaa valmiudet tärkeisiin ominaisuuksiin,  kuten hyvä muototaju ja hahmottamiskyky, luovuus, ongelmanratkaisutaidot sekä kyky hahmottaa visuaalista ympäristöä. Sisustussuunnittelijan koulutuksen tavoitteena on antaa hyvät taidot käytännön suunnittelutyöhön.

Sisustusarkkitehti

Sisustusarkkitehti suunnittelee julkisten ja yksityisten toimitilojen sisustusta sekä huonekalusuunnittelua. Tyypillisiä työpaikkoja ovat esimetkiksi arkkitehti- ja sisustusarkkitehtitoimistot sekä esimerkiksi huonekalualan yritykset.

Sisustusarkkitehdin työ edellyttää luovuutta ja esteettistä silmää. Yhteistyökyvystäkään ei ole haittaa, sillä projekteja toteutetaan usein tiimeissä.

Sisustusarkkitehtuuria voi opiskella Aalto-yliopiston taideteollisessa korkeakoulussa. Sisustusarkkitehtuuria ja kalustemuotoilua voi opiskella myös joissain ammattikorkeakouluissa, jolloin tutkintonimike on muotoilija (AMK). 

Sisustuskoulutus ulkomailla

Oletko kiinnostunut suorittamaan koko sisustuskoulutuksen ulkomailla? Sisustajaksi on mahdollista opiskella esimerkiksi Lontoossa, Firenzessä, Milanossa ja Roomassa. Sinun kannattaa ottaa yhteyttä suoraan kiinnostuksesi kohteena olevaan kouluun saadaksesi kaikki tarvittavat tiedot.

Palaa sivun alkuun

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
EU & Minä

Oletko miettinyt EU-vaihtoa tai opiskelua toisessa EU-maassa? Tai kiinnostaisiko sinua tehdä vapaaehtoistyötä EU:ssa?

Tutustu EU-osioon!

Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!