Sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-20 koulutusta 64 tuloksesta
Näyttää 1-20 koulutusta 64 tuloksesta

Yrittäjyyden koulutus antaa pohjan menestykseen

Yrittäjyys on vaihtoehto itsensä työllistämiseen antaen ohjat omiin kätösiinsä. Yrittäjän suurimpana etuna on tehdä töitä itselleen, mutta samalla oman liiketoiminnan pyörittämisessä on haasteita. 

Olisikin hyvä, että yrittäjäksi aikovalla olisi hallinnassa liiketaloudellista tietämystä sekä esimerkiksi markkinoinnin perusteet ja asiakaslähtöinen asenne. Tähän tarpeeseen vastaavat monet yrittäjyyden koulutukset, joissa käsitellään yrityksen perustamiseen ja pyörittämiseen tarvittavia perustietoja ja -taitoja. Yrittäjyyden koulutukseen voi useimmiten osallistua, vaikkei oma yritys olisikaan vielä toiminnassa. 

Opiskele yrittäjäksi

Yrittäjyyden aloitusvaatimukset eivät ole suuret, sillä yrittäjäksi voi ryhtyä melkeinpä kuka tahansa. Kannattavan ja hyvän yrityksen perustaminen on kuitenkin hankalampaa. Yrittäjänä työskenteleminen vaatii hyvän liikeidean, ammattiosaamista, liiketoimintaosaamista, tuntemusta kyseisestä toimialasta ja ennen kaikkea sisua ja kärsivällisyyttä.

Yrittäjän koulutuksen etuna on alalle saatava tietotaito, jonka myötä yrittäjällä on paremmat mahdollisuudet menestyä. Kun taskussa on tietoa siitä, miten kannatavat yritykset toimivat, voi välttää monia virheitä ja aikaavievää kantapään kautta oppimista.

Yrittäjille suunnattua koulutusta järjestävät muun muassa seuraavat tahot:

  • Yliopistot, korkeakoulut, ammattikorkeakoulut
  • Aikuiskoulutuskeskukset
  • Ammatilliset oppilaitokset
  • Suomen Yrittäjät
  • TE-keskus
  • Uusyrityskeskus ensimetri
  • Yksityiset konsulttiyritykset


Yrittäjyyskoulutuksista ei ole pulaa: yrittäjäksi haluaville henkilöille järjestetään paljon erilaisia koulutuksia sekä seminaareja. Erityisesti koulutuksia järjestetään uutta yritystä perustaville ja yrittäjäksi aikoville. Koulutuksissa käydään usein läpi myös yrityksen rahoittamista sekä markkinointiin liittyviä asioita. Yrittäjyyden opiskelussa ei siis häviä mitään vaan monien muiden kokeneiden yrittäjien ammattitaitoa kannattaa käyttää hyväksi.

Yrittäjyyden koulutuksiin voi osallistua myös, mikäli oma yritys on jo toiminnassa: useita yrittäjyyden koulutuksia järjestetään monimuoto-opintoina, jolloin oman yrityksen pyörittämistä ei tarvitse keskeyttää opintojen ajaksi. Yrittäjyys vaatii jatkuvaa kehitystä, ja yksi tapa kehittyä on itsensä kouluttaminen.

Yrittäjänä työelämässä

Normaaliin palkkatyöhön verrattuna yrittäjällä ei ole samanlaista kiinteää kuukausipalkkaa. Yrittäjän alkutaipaleella palkkaa ei välttämättä saa juuri ollenkaan. Myös sosiaali- ja eläketurva eroaa yrityksen alaisesta työntekijästä. Yrittäjällä on aina itsellään vastuu omasta yrityksestään, jonka vuoksi ammatti vaatii hyvää riskinotto- ja sietokykyä — älä siis luovuta! 

Riskeistä huolimatta yrittäjyys tarjoaa monia mahdollisuuksia omien tavoitteiden saavuttamiseksi. Yrittäjä päättää omista tekemisistään ja normaaliin palkansaajaan verrattuna tulot voivat olla huomattavasti suuremmat. Tutkimusten mukaan työpäivien kesto on yrittäjillä pidempi, mutta he ovat tyytyväisempiä työhönsä.

Yrityksen perustamisen kulmakivenä toimii hyvin laadittu liiketoimintasuunnitelma, jota myös rahoittajat usein vaativat. Erityisesti liiketoiminnan alkuvaiheessa rahoituksen merkitys on suuri, sillä se kattaa yrityksen perustamisesta aiheutuvat kustannukset. Tämänkin takia on tärkeää, että aloittavalla yrittäjällä olisi kattava pohja liiketoiminnallisista asioista. 

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Yrittajat.fi, Liiketoimintasuunnitelma.com

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
EU & Minä

Oletko miettinyt EU-vaihtoa tai opiskelua toisessa EU-maassa? Tai kiinnostaisiko sinua tehdä vapaaehtoistyötä EU:ssa?

Tutustu EU-osioon!

Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!