Näyttää 1-20 koulutusta 73 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana kevään yhteishaussa
Näyttää 1-20 koulutusta 73 tuloksesta
1
2
3
4

Yrittäjyyden koulutus antaa pohjan menestykseen

Yrittäjyys on vaihtoehto itsesi työllistämiseen antaen ohjat omiin käsiisi. Yrittäjän suurimpana etuna on tehdä töitä itselleen, mutta samalla oman liiketoiminnan pyörittämisessä on haasteensa. 

Yrittäjäksi aikovalla olisikin hyvä olla entuudestaan liiketaloudellista tietämystä, minkä lisäksi hänen tulisi hallita markkinoinnin perusteet ja omata asiakaslähtöinen asenne. Tähän tarpeeseen vastaavat monet yrittäjyyden koulutukset, joissa käsitellään yrityksen perustamiseen ja pyörittämiseen tarvittavia perustietoja ja -taitoja. Yrittäjyyden koulutukseen voi useimmiten osallistua, vaikkei oma yritys olisikaan vielä toiminnassa.

Opiskele yrittäjäksi

Yrittäjyyden aloitusvaatimukset eivät ole suuret, sillä yrittäjäksi voi ryhtyä melkeinpä kuka tahansa. Kannattavan ja hyvän yrityksen perustaminen on kuitenkin hankalampaa. Yrittäjänä työskenteleminen vaatii hyvän liikeidean, ammattiosaamista, liiketoimintaosaamista, tuntemusta kyseisestä toimialasta sekä ennen kaikkea sisua ja kärsivällisyyttä.

Yrittäjän koulutuksen etuna on alalle saatava tietotaito, jonka myötä yrittäjällä on paremmat mahdollisuudet menestyä. Kun taskussa on tietoa siitä, miten kannattavat yritykset toimivat, voi välttyä monilta turhilta kompastuskiviltä.

Yrittäjille suunnattua koulutusta järjestävät muun muassa seuraavat tahot:

  • Yliopistot, korkeakoulut, ammattikorkeakoulut
  • Aikuiskoulutuskeskukset
  • Ammatilliset oppilaitokset
  • Suomen Yrittäjät
  • TE-keskus
  • Uusyrityskeskus ensimetri
  • Yksityiset konsulttiyritykset


Yrittäjyyskoulutuksista ei ole pulaa: yrittäjäksi haluaville henkilöille järjestetään paljon erilaisia koulutuksia sekä seminaareja. Erityisesti koulutuksia järjestetään uutta yritystä perustaville ja yrittäjäksi aikoville. Koulutuksissa käydään usein läpi myös yrityksen rahoittamista sekä markkinointiin liittyviä asioita. Yrittäjyyden opiskelussa ei siis häviä mitään vaan monien muiden kokeneiden yrittäjien ammattitaitoa kannattaa käyttää hyväksi.

Yrittäjyyden koulutuksiin voi osallistua myös, mikäli oma yritys on jo toiminnassa: useita yrittäjyyden koulutuksia järjestetään monimuoto-opintoina, jolloin oman yrityksen pyörittämistä ei tarvitse keskeyttää opintojen ajaksi. Yrittäjyys vaatii jatkuvaa kehitystä, ja yksi tapa kehittyä on itsensä kouluttaminen.

Yrittäjänä työelämässä

Normaaliin palkkatyöhön verrattuna yrittäjällä ei ole samanlaista kiinteää kuukausipalkkaa. Yrittäjän alkutaipaleella palkkaa ei välttämättä saa juuri ollenkaan. Myös sosiaali- ja eläketurva eroaa yrityksen alaisesta työntekijästä. Yrittäjällä on aina itsellään vastuu omasta yrityksestään, minkä vuoksi ammatti vaatii hyvää riskinotto- ja sietokykyä — älä siis luovuta!

Riskeistä huolimatta yrittäjyys tarjoaa monia mahdollisuuksia omien tavoitteiden saavuttamiseksi. Yrittäjä päättää omista tekemisistään ja normaaliin palkansaajaan verrattuna tulot voivat olla huomattavasti suuremmat. Tutkimusten mukaan työpäivien kesto on yrittäjillä pidempi, mutta he ovat tyytyväisempiä työhönsä.

Yrityksen perustamisen kulmakivenä toimii hyvin laadittu liiketoimintasuunnitelma, jota myös rahoittajat usein vaativat. Erityisesti liiketoiminnan alkuvaiheessa rahoituksen merkitys on suuri, sillä se kattaa yrityksen perustamisesta aiheutuvat kustannukset. Tämänkin takia on tärkeää, että aloittavalla yrittäjällä olisi kattava pohja liiketoiminnallisista asioista. 

Palaa sivun alkuun

Lähteet: Yrittajat.fi, uusyrityskeskus.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!