Sivuston käyttötapa: Mobiili

Etkö oikein tiedä, mitä lähtisit opiskelemaan?🎓📚 Tule mukaan digitaalisille koulutusmessuille 17.-18.11. ja ota selvää!✨ Lue lisää tästä!

Euroopan unioni

Euroopan unioni tutuksi!

Mikä on Euroopan unioni?

Euroopan unioni ei ole valtio, vaan ainutlaatuinen kumppanuushanke, jossa mukana olevia Euroopan maita kutsutaan EU:n jäsenvaltioiksi. Yhdessä ne kattavat suuren osan Euroopasta. EU:ssa on tällä hetkellä 27 jäsenvaltiota, joiden alueella asuu yli 446 miljoonaa ihmistä. EU:n jäsenvaltioiden kansalaiset ovat myös EU:n kansalaisia.

Jokaisella EU-maalla on oma kulttuurinsa, kielensä ja perinteensä. Ne kuitenkin jakavat samat yhteiset arvot, joita kaikkien maiden on kunnioitettava, jos ne haluavat olla EU:n jäseniä. Näitä arvoja ovat mm. demokratia, ihmisoikeudet, tasa-arvo ja oikeusvaltioperiaate.

EU:n toimielimet ovat paikkoja, joissa poliitikot kaikista EU-maista voivat kokoontua, jotta he voivat tehdä töitä ja pyrkiä yhdessä kohti konkreettisia tuloksia. Keskeisiä EU:n toimielimiä ovat Euroopan parlamentti, Eurooppa-neuvosto ja Euroopan unionin neuvosto ja Euroopan komissio.

Perustettu vuonna

1993

Jäsenmaita

27

Asukkaita EU-maissa

446 miljoonaa


EU & MINÄ

Miten EU näkyy sinun elämässäsi?

EU:n kansalaiset hyötyvät asioista, joita nykyisin pidetään itsestäänselvyyksinä. Niitä ovat esimerkiksi Euroopassa vallitseva rauha, kuuluminen yhteen maailman suurimmista talousalueista sekä vapaus asua muissa EU:n jäsenvaltioissa ja matkustaa niiden välillä.

EU-kansalaisuuden myötä sinullakin on mahdollisuus kouluttautua ja opiskella missä tahansa EU:n jäsenmaassa samoin edellytyksin kuin kyseisen maan omat kansalaiset. Lisäksi voit työskennellä missä tahansa EU:n jäsenmaassa ja hyödyntää EU:n laajuisten työmarkkinoiden tarjoamia mahdollisuuksia.

Tällä sivustolla voit tutustua EU:n eri ohjelmiin ja niiden tarjoamiin mahdollisuuksiin aina opiskelijavaihdosta ja työharjoittelusta matkustamiseen ja vapaaehtoistyöhön Euroopassa. 

Otathan huomioon, että ohjelmissa saattaa olla muutoksia Covid-19 pandemiatilanteen vuoksi.


Yhteistyössä:

Euroopan komissio

Viimeksi päivitetty: 08 syys 2020

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 11.9.2020

Vaihdossa ja matkalla Euroopassa

Miltä kuulostaisi viettää ajanjakso ulkomailla opintojen tai reissaamisen merkeissä? Ihmisten vapaa liikkuvuus Euroopassa antaa EU-kansalaisille mahdollisuuden opiskella ja matkustaa vapaasti Euroopan unionissa.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 8.9.2020

Vapaaehtoisena Euroopassa

Vapaaehtoistyöstä voi oppia monenlaisia uusia taitoja ja päästä samalla tekemään positiivista muutosta maailmassa. EU:lla on useita vapaaehtoisuushankkeita, joiden kautta on mahdollista hakeutua vapaaehtoiseksi Eurooppaan sekä sen ulkopuolelle.

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 8.9.2020

Töissä Euroopassa

EU:n kansalaisena sinulla on oikeus työskennellä toisen palveluksessa tai itsenäisenä ammatinharjoittajana missä tahansa EU-maassa ilman erillistä työlupaa. Lisätietoa työskentelystä toisessa EU-maassa löydät täältä.

Lue lisää