Sivuston käyttötapa: Mobiili

Katso kesällä haussa olevia koulutuksia ja nappaa opiskelupaikka syksylle! 💻✨

Vanha Tampellan rakennus Tampereella

TOP 10 Opiskelukaupungit: Tampere on Suomen 3. paras opiskelukaupunki!

Tampere on Suomen kolmanneksi paras opiskelukaupunki! Tampere löytyy selvityksessämme kärkikolmikosta YAMK- ja maisteritutkintojen, vapaiden työpaikkojen, opiskelija-asuntojen sekä työharjoittelumahdollisuuksien määrässä.

Tampere on kaunis ja historiallinen kaupunki hyvien kulkuyhteyksien päässä Pirkanmaalla. Tampere on väkiluvultaan Suomen kolmanneksi suurin kaupunki ja Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki.

Kaupunki tunnetaan niin Näsinneulasta, festareista, jääkiekosta kuin mustastamakkarasta. Tamperelaisista joka kuudes on opiskelija, ja kaupungin korkeakouluissa opiskelee yhteensä yli 35 000 opiskelijaa!

Faktoja Tampereesta:

👥 Väkiluku: 244 315 (2021)

🎓 Korkeakoulujen määrä: 3

🗝️ Opiskelija-asunnon keskihinta: 12,20 € / m2 (TOAS)

🚊 Tampereen Ratikka aloitti liikennöinnin 9.8.2021.

   Löydä opiskelupaikka Tampereelta!  

 

Aloita tästä

Tampereelta löytyy töitä

Selvityksemme mukaan Tampereelta löytyy kolmanneksi eniten YAMK- ja maisteritutkintoja, joita järjestävät kaupungissa Tampereen ammattikorkeakoulu sekä Tampereen yliopisto. Tampereella toimii Suomen ainoa poliiseja kouluttava oppilaitos eli Poliisiammattikorkeakoulu. Kaikki Suomen poliisit on siis koulutettu juurikin Tampereella.

Tampereelta löytyy myös paljon työ- ja harjoittelupaikkoja. Monipuoliset työmarkkinat auttavat työllistymään jo opintojen aikana tai sen jälkeen. Työharjoittelumahdollisuudet takaavat, ettei harjoittelun perässä välttämättä tarvitse lähteä toisiin kaupunkeihin.

Opiskelija-asuminen Tampereella

Selvityksemme mukaan Tampereelta löytyy toiseksi eniten opiskelija-asuntoja Suomessa. TOAS:lla opiskelija-asuntoja on yhteensä noin 6300, joissa on yhteensä vajaa 10 000 asuntopaikkaa.

Opiskelija-asunnoista löytyy jokaisen kukkarolle sopiva vaihtoehto, sillä halvimpien opiskelija-asuntojen keskivuokra on 8,58 € neliömetriltä ja kalleimpien keskivuokra kipuaa 18,59 € neliömetriltä. Tampereen alueella toimii myös useita asuntoyhtiöitä, joiden kautta voi saada opiskelija-asunnon.

Opiskelijaelämä Tampereella

Tampere on monipuolinen teatteri, musiikki- ja festarikaupunki, ja opiskelijat tuovat oman värinsä kaupungin kulttuurielämään. Etenkin syksyisin haalarikansa täyttää kaupungin kadut, kun opiskelija- ja ylioppilaskunnat järjestävät omia fuksitapahtumiaan ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Hämeenkadun Appro ja Akateeminen MM-kyykkä ovat tunnettuja tamperelaisia opiskelijatapahtumia. Erilaiset harrasteseurojen tapahtumat ja toiminta tuovat vastapainoa juhlahumulle.

Tampereella opiskelijaliikuntaa järjestää SportUni, jolla on toimintaa niin Tampereen yliopistossa kuin Tampereen ammattikorkeakoulussakin. Tampereella on kattavasti myös muita liikuntamahdollisuuksia, joissa opiskelijat voivat liikkua alennettuun hintaan.

Tampereelta löytyy toimivat kulkuyhteydet ja bussilinjojen määrässä Tampere löytyy selvityksessämmesijalta viisi. Elokuussa 2021 Tampereelle avautui myös oma ratikka. Opiskelijat saavat alennusta joukkoliikenteestä. Kaupungissa on helppoa liikkua myös pyörällä. 


Korkeakoulut Tampereella:

Poliisiammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen yliopisto

Katso kaikki Suomen TOP 10 Opiskelukaupungit


Lue lisää selvityksestä ja parametrien määritelmistä täältä.

Lähteet: Tampere.fi, Tampereen Ratikka, Opiskelijan Tampere, TOAS, Tilastokeskus

Viimeksi päivitetty: 24 maalis 2022

Nämäkin voisivat kiinnostaa sinua:

Viimeksi päivitetty 24.3.2021

Apurahat ja stipendit − rahallista tukea opintoihin

Opintojen rahoittaminen on monien opiskelijoiden mielessä. Koulumateriaaleihin sekä elämiseen kuluu rahaa ja työssäkäynti opintojen aikana ei ole aina mahdollista tai järkevää. Tutustu opiskelijoille haettavissa oleviin apurahoihin ja stipendeihin tämän artikkelin siivittämänä!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 24.3.2022

TOP 10 Opiskelukaupungit: Oulu – Suomen 5. paras opiskelukaupunki!

Oulu on Suomen viidenneksi paras opiskelukaupunki!

Lue lisää
Viimeksi päivitetty 24.3.2022

TOP 10 Opiskelukaupungit: Turku – Suomen 4. paras opiskelukaupunki!

Turku on Suomen neljänneksi paras opiskelukaupunki!

Lue lisää