Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kuvataidealan pääsykoe

Kuvataidealan pääsykoe

Kuvataidealan pääsykoe

Yliopistotason kuvataidekoulutusta tarjoaa Suomessa Kuvataideakatemia. Ala on hakijoiden keskuudessa erittäin suosittu, ja kilpailu opiskelupaikoista on kovaa.

Hae kuvataidealan koulutuksia

Hakijat ja sisäänottoprosentti

Vuonna 2017 Kuvataideakatemiaan haki perusvalinnassa 703 hakijaa, joista 25 (3,5 %) sai haluamansa opiskelupaikan.

Valintamenettely ja pääsykoe

Kuvataideakatemiaan haetaan sähköisesti Opintopolun kautta. Hakuaika on poikkeuksellisesti tammikuussa. Hakuprosessi on kaksivaiheinen: ensimmäisessä vaiheessa arvioidaan hakijoiden näytetyöt tai työnäytekansiot ja valitaan niiden perusteella valintakurssille pääsevät hakijat. 

Valintakurssin jälkeen arvosteluryhmä esittää valintalautakunnalle näytetöiden ja valintakurssin perusteella valitsemansa hakijat. Kuvataideakatemian dekaani tekee lopullisen päätöksen opiskelijavalinnasta valintalautakunnan esityksen perusteella. Näytetöitä tai valintakurssia ei pisteytetä.

Näytetöiden tarkoitus on tuoda ilmi hakijan kuvataiteellisia pyrkimyksiä. Näytetöitä voi olla korkeintaan viisi kappaletta. Ne voivat olla piirustuksia, maalauksia, veistoksia tai grafiikanvedoksia, valokuva-, video-, käsite- tai mediataiteen teoksia.

Tieto toiseen vaiheeseen eli valintakursseille valituista julkaistaan keskiviikkona 2.5.2018. Valintakurssi alkaa maanantaina 14.5.2018 ja loppuu lauantaina 19.5.2018. Valintakurssilla työskennellään kokopäiväisesti pääsääntöisesti klo 9–17. Kurssilla olevilla tulee olla kaikki tarvitsemansa työvälineet.

Katso tietoa muiden alojen pääsykokeistaLähteet: uniarts.fi ja Kuvataideakatemian valintaopas 2018

Viimeksi päivitetty: 07 kesä 2018

Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.