Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kuvataidealan pääsykoe

Kuvataidealan pääsykoe

Kuvataidealan pääsykoe

Yliopistotason kuvataidekoulutusta tarjoaa Suomessa Kuvataideakatemia. Ala on hakijoiden keskuudessa erittäin suosittu, ja kilpailu opiskelupaikoista on kovaa.

Hakijat ja sisäänottoprosentti

Vuonna 2018 Kuvataideakatemiaan haki perusvalinnassa 663 hakijaa, joista 25 (3,8 %) sai haluamansa opiskelupaikan.

Valintamenettely ja pääsykoe

Kuvataideakatemiaan haetaan sähköisesti Opintopolun kautta. Hakuaika on poikkeuksellisesti tammikuussa. Hakuprosessi on kaksivaiheinen: ensimmäisessä vaiheessa arvioidaan hakijoiden näytetyöt tai työnäytekansiot ja valitaan niiden perusteella valintakurssille pääsevät hakijat. 

Valintakurssin jälkeen arvosteluryhmä esittää valintalautakunnalle näytetöiden ja valintakurssin perusteella valitsemansa hakijat. Kuvataideakatemian dekaani tekee lopullisen päätöksen opiskelijavalinnasta valintalautakunnan esityksen perusteella. Näytetöitä tai valintakurssia ei pisteytetä.

Näytetöiden tarkoitus on tuoda ilmi hakijan kuvataiteellisia pyrkimyksiä. Näytetöitä voi olla korkeintaan viisi kappaletta. Ne voivat olla piirustuksia, maalauksia, veistoksia tai grafiikanvedoksia, valokuva-, video-, käsite- tai mediataiteen teoksia.

Osa näytetöiden ja/tai portfolion toimittaneista hakijoista kutsutaan valintakurssille, joka pidetään 13.–17.5.2019. Kutsut lähetetään 29.4.2019. Valintakurssilla työskennellään kokopäiväisesti pääsääntöisesti klo 9–17. Kurssilla olevilla tulee olla kaikki tarvitsemansa työvälineet.Lähteet: uniarts.fi ja Kuvataideakatemian valintaopas

Viimeksi päivitetty: 22 maalis 2019

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi