🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Eläintenhoitaja vastaa eläinten perushoidosta. Tehtäviin kuuluvat eläinten hyvinvoinnista huolehtiminen, päivittäiset ruokinta- ja hoitotyöt, asiakaspalvelu, tilojen siivous ja varastojen täydennys. Ammatissa on tunnettava hoidettavat eläimet sekä osattava käsitellä niitä oikein.

Eläintenhoitaja vastaa eläinten perushoidosta. Hän hoitaa sekä tuotantoeläimiä tiloilla että pieneläimiä eläinklinikalla. Eläinten hoito on eläinten hyvinvoinnista huolehtimista, ruokinta- ja hoitotöitä, tilojen siivousta, varastojen täydennystä ja ulkoilutusta.

Eläintenhoitaja sijoittuu koulutuksensa mukaisesti hyvin erilaisiin työtehtäviin.

Lue lisää ammatista Eläintenhoitaja

Eläintenhoitaja voi työskennellä maatiloilla, eläinhoitoloissa, eläintarhoissa, löytöeläinkodeissa, lemmikkieläinliikkeissä ja tutkimuslaitoksissa. Eläintenhoitaja voi toimia myös itsenäisenä yrittäjänä. Pieneläinhoitaja työskentelee eläinklinikoilla tai eläinlääkärin vastaanotolla.

 

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa maatalousalan perustutkinnon eläintenhoitoon suuntautuen. Tutkintonimike on eläintenhoitaja.

Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena tai näyttötutkintona.

Näyttötutkintona voidaan suorittaa myös eläintenhoitajan ammattitutkinto, karjatalouden ja mehiläistarhaajan ammattitutkinnot

Lue lisää ammatista Eläintenhoitaja
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Eläintenhoitaja tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
2 320 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Eläintenhoitaja

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 2 320 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset