Turkiseläintenhoitajan työ on pääosin ulkona tehtävää eläinten hoitoa. Turkistuotantoa harjoitetaan pää- ja sivuelinkeinona lähinnä perheyrityksissä. Turkiseläinten tarhaaminen on tarkoin valvottua tuotantoa, joten eläinten hoitajalta edellytetään vastuullisuutta sekä kykyä turvata eläimille paras mahdollinen elinympäristö.
Palkka ja tietoa ammatista Turkiseläintenhoitaja
Turkiseläintenhoitajan työpäivä koostuu pääosin ulkotöistä eläinten parissa. Turkiseläinten hoito, ruokinta sekä lisääntymisestä ja nahkonnasta huolehtiminen ovat turkiseläintenhoitajan työtehtäviä.
Tärkeimmät turkiseläimet ovat ketut ja minkit, mutta myös useita erikoisempiakin turkiseläinlajeja kasvatetaan. Turkiseläimiä kasvatetaan ja jalostetaan kuten
Turkistuotantoa harjoitetaan pää- ja sivuelinkeinona lähinnä perheyrityksissä. Turkiseläintenhoitajat työskentelevät näissä yrityksissä.
Sopiva koulutus ammattiin on toisella asteella suoritettava maatalousalan perustutkinto, jossa voidaan suuntautua turkistalouteen. Tutkinto voidaan suorittaa myös näyttötutkintona ja oppisopimuksella.