🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Palkka ja tietoa ammatista Evankelisluterilainen pappi

Samankaltaiset ammatit: Ortodoksinen pappi Suntio Uskonnon lehtori

Evankelisluterilaisessa kirkossa on pappisvirka evankeliumin julistamista ja sakramenttien jakamista varten. Papin erityisenä tehtävänä on julkisen jumalanpalveluksen ja muiden kirkollisten toimitusten hoitaminen sekä yksityinen sielunhoito ja rippi. Pappi toimii seurakuntien tai kirkon palveluksessa tai erityistehtävissä sairaala-, vankila-, merimies- ja

Lue lisää ammatista Evankelisluterilainen pappi

Jokaisessa seurakunnassa toimii kirkkoherra ja lisäksi voi olla muita pappeja erilaisilla nimikkeillä. Papin virkaan kuuluu evankeliumin julistaminen ja sakramenttien, kasteen ja ehtoollisen, jakaminen, sielunhoito ja rippi.

Pappi toimittaa julkiset jumalanpalvelukset, joiden päämuoto on messu, sunnuntaijumalanpalvelu. Lisäksi on viikkomessuja,

Lue lisää ammatista Evankelisluterilainen pappi

Suurin osa papeista työskentelee seurakuntien tai kirkon palveluksessa. Pappeja toimii myös monissa erityistehtävissä, esimerkiksi sairaalasielunhoito- ja perheneuvontatyössä, vankila- ja sotilaspappina, ulkosuomalaistyössä ja lähetystehtävissä. Suurimmissa seurakuntayhtymissä on lisäksi virkoja mm. kasvatus-, diakonia- ja nuorisotyön toimia varten.

Uskonnono

Lue lisää ammatista Evankelisluterilainen pappi

Yliopistojen teologisissa tiedekunnissa voidaan suorittaa teologian kandidaatin ja teologian maisterin tutkinto.

Kirkkojen ja yhteiskunnan teologisiin tehtäviin valmistavaa koulutusta annetaan Helsingin yliopiston, Itä-Suomen yliopiston (Joensuu) ja Åbo Akademin teologisissa tiedekunnissa.

Teologista jatkokoulutusta voi suorittaa yliopistossa (lisensiaatin ja

Lue lisää ammatista Evankelisluterilainen pappi
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset