🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Ortodoksinen pappi työskentelee ortodoksisessa seurakunnassa toimittaen jumalanpalveluksia ja muita kirkollisia toimituksia. Hän tekee myös hengellistä sielunhoitotyötä sekä osallistuu erilaisten tapahtumien suunnitteluun ja toteuttamiseen. Diakonia-, lähetys- ja opetustyö kuuluvat ortodoksisen kirkon perustoimintoihin.

Papit toimittavat jumalanpalveluksia, kastavat, vihkivät avioliittoon ja siunaavat kuolleita ortodoksisen perinteen mukaan sekä ovat yhteydessä seurakuntalaisiin.

Pappi on ennen kaikkea sielunpaimen ja seurakuntalaisten myötäeläjä niin surussa, murheessa kuin ilossakin. Ihmisiä autetaan sekä keskustelujen avulla että käytännön tasolla.

Ortodoksisessa

Lue lisää ammatista Ortodoksinen pappi

Ortodoksisia pappeja työskentelee ortodoksiseurakunnissa, kirkon hallinnossa, opetustehtävissä sekä diakonia- ja lähetystyössä.

Ortodoksisia pappeja koulutetaan Joensuun yliopiston teologisessa tiedekunnassa ortodoksisen teologian koulutusohjelmassa.

Alempi korkeakoulututkinto on teologian kandidaatti, ylempi teologian maisteri.* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset