Henkilöstökonsultin tehtäviin kuuluu etsiä, valita ja välittää työntekijöitä heitä tarvitseville työnantajille. Työhön voi kuulua myös tarvittavien työntekijöiden määrän ja osaamisvaatimusten arviointia, koulutusten järjestämistä ja sopimusasioita. Työpaikkoja on henkilöstökonsultointiin erikoistuneissa yrityksissä, työntekijöitä vuokraavissa

Lue lisää ammatista Henkilöstökonsultti

Henkilöstökonsultti toimii palkattuna asiantuntijana tai yrittäjänä henkilöstöasioissa. Henkilöstökonsultin tehtäviin kuuluu tehdä esimerkiksi henkilöstön määriä ja osaamistarpeita koskevia selvityksiä sekä neuvoa henkilöstön sijoittelussa ja hankinnassa. Henkilöstökonsultti voi toimia myös rekrytoinneissa ja arvioinneissa.

Työtehtävät vaihtelevat sen

Lue lisää ammatista Henkilöstökonsultti

Henkilöstöpalveluyritykset. Henkilöstökonsultointiyritykset. Konsultointiyritykset. Yrittäjänä.
Työ- ja elinkeinotoimistot. Työvoiman palvelukeskukset.

 

Henkilöstökonsulttien koulutustaustat vaihtelevat, mutta yleensä heillä on korkeakoulututkinto joko yliopistosta tai ammattikorkeakoulusta.

Yliopistoissa voi opiskella esimerkiksi kauppatieteitä, psykologiaa ja kasvatustieteitä. Koulutus voi olla myös sen toimialan mukainen, jonka työntekijöitä välitetään, esimerkkinä tekniikan ala.

Ylempiä

Lue lisää ammatista Henkilöstökonsultti
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset