🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Järjestösihteeri työskentelee erilaisissa järjestöissä työn painottuessa järjestön arkisten toimintojen hoitamiseen. Tehtäviin kuuluu esimerkiksi toimistotöitä, asiakaspalvelua, viestintää, talousasioiden hoitamista ja toiminnan järjestelyä. Ammatissa tarvitaan organisointitaitoja, toimistotöiden hallintaa, taloushallinnon tuntemusta, itsenäistä

Lue lisää ammatista Järjestösihteeri

Järjestösihteeri hoitaa järjestön toimistotöitä, talousasioita ja asiakaspalvelua. Toimistotöihin kuuluvat esimerkiksi laskutus, kirjanpito ja jäsenrekisterin ylläpito. Tehtäviin kuuluvat myös kokous- ja työtilojen varaukset sekä matkajärjestelyt. Päivittäisiä rutiinitehtäviä ovat esimerkiksi postinkäsittely, arkistointi ja tarvikehankinnat.

Järjestöt ovat

Lue lisää ammatista Järjestösihteeri

Järjestöt. Elinkeinoelämän järjestöt. Työnantajajärjestöt. Ammattialajärjestöt. Ammattiliitot. Ammattijärjestöt. Ammattiyhdistykset. Kulttuurijärjestöt. Nuorisojärjestöt. Terveysjärjestöt. Sosiaalijärjestöt. Potilasjärjestöt. Urheilujärjestöt. Liikuntajärjestöt. Opiskelijajärjestöt. Eläkeläisjärjestöt. Tiedejärjestöt. Ympäristöjärjestöt.

Lue lisää ammatista Järjestösihteeri

Järjestösihteerin koulutusvaatimukset vaihtelevat riippuen järjestön toimialasta, tehtävästä ja vastuualueesta.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa liiketalouden perustutkinnon. Tutkintonimike on merkonomi. Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella ja näyttötutkintona.

Ammattikorkeakouluissa voi suorittaa liiketalouden

Lue lisää ammatista Järjestösihteeri
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset