🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Johtajaylilääkäri on johtotehtävissä, kuten palveluyksikön johtajana, toimiva lääkäri, jonka ensisijainen tehtävä on toimia kliinistä työtä tekevien lääkäreiden esimiehenä ja/tai vastata yksiköiden lääketieteellisestä toiminnasta. Hallinnollisen työn lisäksi ylilääkäri voi tehdä myös kliinistä työtä.

Lähde: tays.fi

Johtajaylilääkäri toimii sairaalan tai terveyskeskuksen johtavana lääkärinä. Keskeisiin työtehtäviin kuuluu johtaa ja kehittää sairaalan lääketieteellistä toimintaa sairaanhoitopiirin johtajan alaisuudessa. Lisäksi tehtäviin sisältyvät esimerkiksi hoidon vaikuttavuuden ja potilasturvallisuuden kehittäminen sekä terveydenhuollon menetelmien arviointi.

Johtaja

Lue lisää ammatista Johtajaylilääkäri

Johtajaylilääkäri johtaa ja työskentelee terveyskeskuksissa, sairaaloissa ja niiden eri osastoilla.

Lääketieteen lisensiaatin tutkinto on lääkärin perustutkinto. Lääkäreitä koulutetaan Helsingin, Itä-Suomen (Kuopion kampus), Oulun, Tampereen ja Turun yliopistojen lääketieteellisissä tiedekunnissa.

Useimmat lääkärit suorittavat peruskoulutuksen jälkeen erikoislääkärin tutkinnon, johon kuluu vähintään viisi vuotta. Erikoistumisaloja on useita kymmeniä.

Kelpo

Lue lisää ammatista Johtajaylilääkäri
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Johtajaylilääkäri tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
13 325 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Johtajaylilääkäri

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 13 325 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset