🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Palkanlaskija laskee työntekijöiden palkat, tekee tilityksiä, kirjoittaa palkkahallintoon liittyviä asiakirjoja ja tilastoi. Työssä vaaditaan laskentataitoja, tarkkuutta, huolellisuutta ja palvelualttiutta. Palkanlaskijoita työskentelee eri toimialojen yritysten, yhteisöjen ja laitosten palveluksessa.

Palkanlaskija vastaa palkkojen maksusta ajallaan ja oikein. Hän hoitaa lisäksi palkkoihin liittyvän tilastoinnin ja viranomaisten vaatimat tilitykset kuukausittain tai vuosittain. Työtehtäviin kuuluu työntekijöiden ja toimihenkilöiden palkanlaskentaa, tilitysten tekoa, palkkahallintoon liittyvien asiakirjojen kirjoittamista ja tilastojen tekoa.

Palkanlaskija

Lue lisää ammatista Palkanlaskija

Palkanlaskijoita työskentelee erilaisten yritysten, yhteisöjen ja laitosten palveluksessa niin julkisella kuin yksityiselläkin sektorilla muun muassa tilitoimistoissa.

Toisella asteella voi suorittaa liiketalouden perustutkinnon, merkonomi. Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena ja näyttötutkintona.

Ammattitaidon kartuttua on mahdollista suorittaa näyttötutkintona myös taloushallinnon ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto.

Ammattikorkeakouluissa voi suorittaa liiketalouden ammattikorkeakoulututkinnon,

Lue lisää ammatista Palkanlaskija
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Palkanlaskija tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
2 803 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Palkanlaskija

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 2 803 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset