Torikauppiaat ovat yrittäjiä, jotka myyvät monenlaisia tuotteita myyntiteltastaan tai muusta myyntipisteestä suoraan kuluttajille. Torikauppiaiden tekemällä työllä ja torikaupalla on monenlaista merkitystä. Toreilta saa paitsi tuoreita elintarvikkeita, ne toimivat myös ihmisten oleskelu- ja tapaamispaikkoina. Turistitkin löytävät usein tiensä toreille,

Lue lisää ammatista Torikauppias

Torikauppiaiden myyntipaikkana on yleensä kaupungin keskustassa sijaitseva kauppatori, mutta torina voi toimia joinakin päivinä myös esimerkiksi kävelykatu tai muu sopiva tarkoitukseen varattu paikka kuten esimerkiksi paikoitusalue. Tuotteita myydään myös markkinoilla, festivaaleilla, messuilla ja kauppahalleissa.

 

Torikauppiaiden tuotevalikoima on yleensä

Lue lisää ammatista Torikauppias

Torikauppiaat työskentelevät yrittäjinä. Heidän yrityksissään saattaa työskennellä saman perheen jäseniä (perheyritys) tai palkattuja työntekijöitä.

 

Ammattimaisten ympärivuotisten torikauppiaiden ja markkinakauppiaiden lisäksi alalla toimii myös osa-aikaisia kauppiaita, jotka myyvät tuotteitaan esimerkiksi sesonkien aikana tai kiertävät tapahtumissa. Myös

Lue lisää ammatista Torikauppias

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa esimerkiksi liiketalouden perustutkinnon merkonomi mm. asiakaspalveluun ja myyntiin suuntautuen.

 

Tutkinnon voi suorittaa myös aikuiskoulutuksessa sekä suoraan näyttökokeella.

 

Näyttötutkintoina voidaan suorittaa myös mm. myynnin ammattitutkinto ja yrittäjän ammattitutkinto.

 Lue lisää ammatista Torikauppias
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset