Tukkukauppias on liikkeenharjoittaja, joka ostaa valmistajilta tuotteita suurissa erissä ja myy ne edelleen. Tukkukauppias voi toimia joko tiettyjen tuoteryhmien ja -merkkien maahantuojana tai sitten monialayrittäjänä. Työ edellyttää kaupan, toimialan ja tuotteiden tuntemusta. Työssä tarvitaan neuvottelu-, organisointi- ja kielitaitoa sekä

Lue lisää ammatista Tukkukauppias

Tukkukauppias on liikkeenharjoittaja, joka ostaa valmistajilta tuotteita suurissa erissä ja varastoi ne. Ostamansa tuotteet hän myy edelleen jälleenmyyjille, suurasiakkaille ja teollisuudelle.

Tukkukauppa voidaan jakaa päivittäistavaroiden ja erikoistavaroiden kauppaan sekä tekniseen tukkukauppaan, jossa tavaraa myydään teollisuudelle. Myytävät tuotteet

Lue lisää ammatista Tukkukauppias

Tukkukaupassa toimivat yritykset.

Tukkukauppiaiden koulutustausta vaihtelee. Monet ovat ryhtyneet tukkukauppiaiksi toimittuaan ensin toimialan vähittäismyynti- tai tuotantotehtävissä.

Koulutus määräytyy usein toimialan mukaan. Esimerkiksi koneita ja laitteita maahantuovalla tukkukauppiaalla on usein teknillisen alan koulutus. Monilla on kuitenkin jokin kaupallisen alan koulutus.

Ylemmän tai

Lue lisää ammatista Tukkukauppias
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset