Vakuutusvirkailija tai vakuutuskäsittelijä neuvoo asiakkaita vakuutuksia koskevissa asioissa henkilökohtaisesti ja puhelimitse. Tehtäviin kuuluu vakuutussopimusten laatiminen ja korvausasiat esikäsittelyn osalta. Vakuutuskäsittelijöitä työllistävät vakuutusyhtiöt, yritykset ja pankit. Asiakastyössä tarvitaan vakuutusten tuntemusta, asiakaspalvelutaitoja,

Lue lisää ammatista Vakuutusvirkailija

Vakuutusvirkailija tai vakuutuskäsittelijä työskentelee asiakaspalvelutehtävissä. Hän neuvoo asiakkaita vakuutuksia koskevissa asioissa henkilökohtaisesti tiskillä ja puhelimitse.

Tehtäviin kuuluu selvittää asiakkaan vakuutustarpeet ja laatia niiden pohjalta sopiva vakuutussopimus tai muuttaa jo voimassa olevaa sopimusta. Vakuutuskäsittelijät laativat

Lue lisää ammatista Vakuutusvirkailija

Vakuutusyhtiöt ja -laitokset. Pieni osa vakuutusvirkailijoista työskentelee keskisuurissa ja suurissa liikeyrityksissä, jotka tarvitsevat riskien hallintaan perehtyneitä henkilöitä. Myös pankit harjoittavat vakuutustoimintaa.

 

Tampereen yliopistossa voi suorittaa kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon sekä kauppatieteiden maisterin tutkinnon pääaineena vakuutustiede.

Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinnon, tradenomi (AMK), voi suorittaa ammattikorkeakouluissa.

Liiketalouden perustutkinnon, merkonomi, voi suorittaa toisen asteen oppilaitoksissa.

Alalla järjestetään myös

Lue lisää ammatista Vakuutusvirkailija
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset