🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Yritysneuvoja neuvoo aloittavia yrittäjiä yrityksen perustamisessa sekä jo toiminnassa olevia pääasiassa pieniä ja keskisuuria yrityksiä niiden toiminnan kehittämisessä. Yritysneuvojia työskentelee kuntien, valtion, järjestöjen ja alan palveluja tarjoavien yritysten palveluksessa. Ammatissa tarvitaan hyvää elinkeinoelämän ja yritystoiminnan tuntemusta sekä

Lue lisää ammatista Yritysneuvoja

 

Yritysneuvojat antavat neuvontaa aloittaville yrittäjille sekä toiminnassa jo oleville yrityksille monissa yritystoimintaan ja sen kehittämiseen liittyvissä asioissa. Työn tarkoituksena on tukea yritystoimintaa ja yrittäjyyttä.

Yritysneuvojat työskentelevät pääasiassa pk-yritysten (pienet ja keskisuuret) kanssa. Yritysneuvoja voi olla erikoistunut jonkin

Lue lisää ammatista Yritysneuvoja

 

Kuntien ja kuntayhtymien yritysneuvonnat ja kehittämiskeskukset. Valtiolla elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset (ELY). Yritysneuvonnan palveluihin keskittyneet yritykset. Tilitoimistot. Järjestöt.

 

 

Liiketaloutta voi opiskella eri koulutustasoilla. Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa liiketalouden perustutkinnon merkonomi. Tutkinnon voi suorittaa myös aikuiskoulutuksessa näyttötutkintona tai suoraan näyttökokeella.

Näyttötutkintona voidaan suorittaa ammattitaidon kartuttua esimerkiksi yrittäjän ammattitutkinto sekä

Lue lisää ammatista Yritysneuvoja
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Yritysneuvoja tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
4 065 EUR
kuukaudessa
Naisten keskipalkka:
4 154 EUR
kuukaudessa
Miesten keskipalkka:
3 971 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Yritysneuvoja

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 4 065 EUR
  • 4 154 EUR
  • 3 971 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset