🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Sosionomin koulutus, pääsykokeet

03 joulu 2012
KYSYMYS
Hei! Tähtäimessä olisi hakea keväällä AMK:hon sosionomiksi, mutta pisterajoiden perusteella se jäisi haaveeksi. Missä/miten omia pisteitään voisi korottaa? Saako lukiossa korottaa kurssien numeroita, jotta keskiarvo nousisi? Kyse on 4-5 pisteestä. Työkokemusta kylläkin löytyy yli 2 vuoden edestä, joten olisiko minun helpompi hakea aikuispuolelle?

Vastaus

03 joulu 2012

Lukiokurssien numeroiden korottamisesta kannattaa tiedustella oman lukion oppiaineesta vastaavalta opettajalta. Lisäksi sinulla on mahdollisuus korottaa yksittäisten kurssien arvosanoja aikuislukiossa, joka onkin useimmiten väylä kurssiarvosanojen korottamiselle Aikuislukiossa pystyt korottamaan yksittäisten kurssien arvosanoja ja saat niistä halutessasi myös erillisen todistuksen jatko-opintoja ajatellen.

Jos sen sijaan haluat korottaa ylioppilastodistuksen arvosanoja, tällöin sinun tulee osallistua ylioppilaskirjoituksiin uudestaan.

Ehdottaisinkin sinua ehdottomasti siis ottamaan selvää oman paikkakuntasi tai lähipaikkakuntien aikuislukio mahdollisuuksista ja ilmoittautumaan rohkeasti kursseille! Lisätietoa aikuislukioista löydät täältä.

Paljon tsemppiä opintojen hakuun!

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi