🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Lyhyt ja pitkä matematiikka

26 helmi 2013
KYSYMYS
Kuinka paljon lukion lyhyt matematiikka rajoittaa jatko-opintoja? Jos kuitenkin haluaa sitten tekniikan tai kaupan aloille, kuinka lyhyen matematiikan voi täydentää päästäkseen ko. aloille?Mille aloille pitkästä matematiikasta saa haussa lisäpisteitä, mille aloille se on ehdoton pääsyvaatimus?

Vastaus

26 helmi 2013

Yliopistoon haettaessa tekniikan ja kaupan aloille pystyy oikein hyvin hakemaan myös lukio lyhyen matematiikan oppimäärällä. Useimmiten koulutukseen haettaessa pitkästä matematiikasta saa hieman enemmän lähtöpisteitä ja joidenkin koulutusohjelmien pääsykokeissa voi olla hyötyä, jos olet lukenut lukiossa pitkän matematiikan. Lisäksi joihinkin matematiikan koulutusohjelmiin voi päästä suoraan opiskelemaan, jos on kirjoittanut pitkästä matematiikasta tietyn arvosanan. Ehdoton pääsyvaatimus se ei siis ole, mutta toki hyödyllinen haettaessa aloille, joissa pääsykoe pohjautuu pitkälti pitkän matematiikan asioihin. Erityisesti kaupalliselle alalle pitkämatematiikka ei ole millään tavalla edellytys, mutta siitä saa enemmän lähtöpisteitä. Kannaakin ennemmin tarkistaa, otetaanko pääsykokeiden lähtöpisteissä erityisesti huomioon ylioppilaskokeen matematiikan arvosana. Esimerkiksi kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa huomioon otetaan äidinkielen ja matematiikan ylioppilaskokeen arvosana sekä kolme muuta parhaat pisteet antavaa koetta.

Tarkempia tietoja hausta löydät diplomi-insinööri- ja arkkitehtuurikoulutuksen yhteisvalinnan sekä kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan omilta nettisivuilta.

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi