🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Lääkärin koulutus ja seksuaalineuvojan opinnot

02 heinä 2013
KYSYMYS
Aion opiskella lukion jälkeen lääkäriksi. Missä maissa voisin suorittaa lääkärin opinnot ilman korkeita lukukausimaksuja vai pitääkö vain tyytyä vaihtovuoteen? Ja voinko sitten työskennellä Suomessa, jos suoritan koko tutkinnon ulkomailla? Haluaisin myös olla seksuaaliterapeutti. Voinko lääkäriopintojen jälkeen käydä jonkun kurssin (missä? kuinka kauan kestää?) vai pitääkö minun suorittaa jokin sosiaali- ja terveysalan perustutkinto? Kannattaako lukion jälkeen pitää välivuosi vai mennä suoraan opiskelemaan? Au pair vuosi kiinnostaisi...
Kiitos etukäteen!

Vastaus

02 heinä 2013

Valitettavasti lukukausimaksut ulkomailla ovat hyvin usein melko korkeita. Monet suomalaiset suorittavat kuitenkin lääkärinopintoja esimerkiksi Virossa. Suomessa lääkärinopinnoista ei ole kovin suositeltavaa lähteä vaihtoon kesken lukuvuoden. Sen sijaan useat tekevätkin vaihtokauden kesällä.

Seksuaaliterapeutiksi voit opiskella ammattikorkeakoulussa. Pääsyvaatimuksena on seksuaalineuvojan koulutus, jonka voit myöskin suorittaa AMK:ssa. Esimerkiksi Jyväskylän AMK ja Tampereen AMK tarjoavat seksuaalineuvojan koulutusohjelman.

Lisäksi esimerkiksi Peräpohjolan Opistossa voi suorittaa seksuaalineuvojan koulutuksen. Näiden opintojen kohderyhmänä ovat opetus-, kasvatus-, terveys- tai sosiaalialan tutkinnon suorittaneet sekä näiden aihealueiden opiskelijat, jotka haluavat syventää tietojaan ja taitojaan ihmisen seksuaalisuuteen liittyvissä kysymyksissä.

Mitä tulee välivuoteen lukion jälkeen, se on melko pitkälti sinun päätettävissä. Monet pitävät välivuotta hyvänä juttuna ja pienenä "hengähdystaukona" ennen jatko-opintojen alkua, mutta useat aloittavat jatko-opinnot myös suoraan lukion jälkeenkin.

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi