🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Ammatillinen opettajakorkeakoulu

02 elo 2013
KYSYMYS
Hei!

Opiskelen tradenomiksi ja opintoja on jäljellä 1,5 vuotta. Olisin kiinnostunut ammattikorkeakoulun opettajan työstä. Olenko ymmärtänyt oikein, että voisin hakea tradenomitutkinnon jälkeen kauppakorkeakouluun maisterivaiheeseen ja tämän jälkeen tarvitsisin kolme vuotta alan työkokemusta voidakseni toimia opettajana amk:ssa? Voinko toimia opettajana myös, jos suoritan ylemmän amk-tutkinnon kolmen vuoden työkokemuksen jälkeen ja tämän jälkeen menen ammatilliseen opettajakorkeakouluun? Onko muuten olemassa jotakin tilastoja esim. Turun yliopiston osalta, kuinka paljon tradenomeja hakee erillisvalinnassa maisterivaiheeseen? Kiitos!

Vastaus

02 elo 2013

Ammattikorkeakoulun opettajalla tulee olla ylempi korkeakoulututkinto ja ammattiopintojen opettajalla lisäksi vähintään kolmen vuoden käytännön kokemus tutkintoa vastaavissa tehtävissä.

Ammatilliseen opettajankoulutukseen hakevalla tulee olla soveltuva korkeakoulututkinto ja vähintään kolmen vuoden työkokemus omalta ammattialaltaan. Yhteisten aineiden opettajilla, kuten kielet,  työkokemusvaatimusta ei kuitenkaan ole.

Soveltuvalla korkeakoulututkinnolla tarkoitetaan YAMK-tutkintoa tai yliopistossa suoritettua maisteritutkintoa. Suoritettuasi tradenomin tutkintosi, sinun tulee siis suoritaa ylempi korkeakoulututkinto, jonka jälkeen tarvitset vähintää kolme vuotta alan työkokemusta hakeaksi opettajakorkeakouluun. Suoritettuasi opettajakorkeakoulun, voit toimia alasi AMK-opettajan virassa.

Huomaathan, että oppilaitos voi opetushenkilöstöä rekrytoidessaan poiketa korkeakoulututkinnon vaatimuksesta, jos opetusalalla ei ole opetustehtävän edellyttämää soveltuvaa korkeakoulututkintoa tai opetustehtävä edellyttää erityisen vahvaa tai erikoistunutta käytännön ammattitaitoa. Tällöin opettajalla tulee olla vähintään viisi vuotta käytännön työkokemusta opetustehtävän sisältöä lähinnä vastaavissa tehtävissä. Edellä mainituilla perusteilla opetustehtävissä toimivat voidaan katsoa hakukelpoisiksi ammatilliseen opettajankoulutukseen oppilaitoksen lausunnon perusteella.

Lähde: opekorkeahaku.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi