🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Uusi ammatti aikuisena

12 syys 2013
KYSYMYS
Heippa!

Mitä koulutusvaihtoehtoja on 36v kokille, joka haluaisi opiskella muuhun ammattiin. Tuntuu että kaikki aikuispuolenkoulutukset ovat vain niillä aloilla jo työskenteleville ammattilaisille. Onko oppisopimus ainoa vaihtoehto jos ei halua pelkästään kokopäiväiseksi opiskelijaksi, ja onko kokopäiväiset koulutukset ammattikoulu/ liiketalous puolella samoja mihin nuoretkin hakevat? Minkälaista opintotukea voi saada kokopäiväinen aikuisopiskelija? Terkuin Jonna

Vastaus

12 syys 2013

Hei Jonna,

Aikuisopintojen kautta voit hyvin opiskella itsellesi myös täysin uuden ammatin. Aikuisille suunnattu lisä- ja täydennykoulutus, kuten ammattitutkintoon tai erikoisammattitutkintoon valmistava koulutus vaatii yleensä aina aikaisempaa työkokemusta ja alan peruskoulutusta. Ammatilliseen perustutkintoon valmistavaan aikuiskoulutukseen et kuitenkaan tarvitse aikaisempaa kokemusta alalta.

Aikuiskoulutus on yleensä erittäin joustavaa ja opinnot suunnitellaan opiskelijan omat tarpeet huomioiden. Voit siis opiskella halutessasi joko kokopäiväisesti, monimuotokoulutuksella vaikkapa oman työsi ohessa. Mainitsemasi oppisopimuskoulutus on myös yksi vaihtoehto muiden joukossa. Monimuotokoulutus koostuu yleensä lähiopetuspäivistä, harjoitustehtävistä, itsenäisistä opinnoista ja työharjoittelusta. Lähiopetus voidaan toteuttaa koulutuksesta riippuen päivä- tai iltaopintoina.

Merkonomin tutkintoon valmistavia liiketalouden opintoja voit suorittaa useassa ammatillisessa oppilaitoksessa ympäri Suomea. Voit halutessasi hakeutua opiskelemaan joko pääsääntöisesti nuorille suunnattuihin opintoihin tai erityisesti aikuisopiskelijoille tarkoitettuihin opintoihin.

» Täällä voit selata liiketalouden aikuiskoulutusvaihtoehtoja

Ammattilliseen aikuiskoulutukseen on tietyin ehdoin mahdollista hakea opintotukea, aikuiskoulutustukea tai muita opintoetuuksia. Koulutusrahasto voi myöntää omaehtoiseen koulutukseen osallistuville aikuisopiskelijoille aikuiskoulutustukea, jos toimit opintojen ajan työ- tai virkasuhteessa tai itsenäisenä yrittäjänä. Aikuisille suunnattuihin ammatillisiin perustutkintoihin voi saada myös Kelan myöntämää opintotukea, jos opinnot ovat päätoimisia.

» Lue lisää opintojen rahoituksesta

Tsemppiä opintojesi suunnitteluun!

Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi