🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Jatko-opinnot Ruotsissa

12 syys 2013
KYSYMYS
Hei! Olen ammattikoulun käynyt ja haluaisin lähteä ruotsiin opiskelemaan sairaanhoitajaksi korkeakouluun. En löydä mistään tietoa siitä kuinka toimia kun on ammattikoulun käynyt? Onko minun edes mahdollista opiskella Ruotsissa ? Tai mitä minun pitäisi opiskella lisäksi että olisin korkeakoulukelpoinen Ruotsissa?

Vastaus

12 syys 2013

Hei,

Mukavaa kuulla, että olet kiinnostunut jatko-opinnoista Ruotsissa.

Mikäli olet suorittanut ammatillisen perustutkinnon Suomessa, sinulla on hyvät edellytykset aloittaa korkeakouluopinnot myös Ruotsissa. Ruotsissa yleisen korkeakoulukelpoisuuden (grundläggande behörighet) ehdot täyttyvät, jos sinulla on korkeakoulukelpoisuus Suomessa (eli suoritettu ammatillinen perustutkinto tai lukion oppimäärä/ylioppilastutkinto) ja olet suorittanut vähintään kolmen vuoden lukio-opinnot tai näitä vastaavat opinnot ruotsin kielessä. Lisäksi Ruotsin korkeakouluihin hakevilta edellytetään yleensä riittävän hyvää englannin kielen osaamista. Jos haluat opiskella englanniksi, englannin kielellä toteutettavien koulutusohjelmien hakukelpoisuusvaatimukset kannattaa selvittää aina suoraan korkeakoulusta.

» Ruotsia käsittelevästä maaoppaastamme löydät kattavasti tietoa opiskelusta Ruotsissa.

Opintoihin haetaan sähköisesti ja samoissa kiintiöissä ruotsalaisten hakijoiden kanssa. Opintoihin haetaan yleensä suoraan todistusarvosanojen perusteella (betygsurval). Halutessasi hakea myös toisessa valintaryhmässä, provurvalissa, sinun tulee suorittaa korkeakouluvalmiutta mittaava maksullinen Högskoleprovet -kokeen. Högskoleprovet ei ole pakollinen, mutta sen avulla voit usein lisätä sisäänpääsymahdollisuuksiasi hakiessasi yhtä aikaa kahdessa valintaryhmässä. Opintoihin haetaan valtakunnallisina hakuaikoina sähköisesti osoitteessa Antagning.se ja toimita liitteet postitse Ruotsiin hakupalvelun kautta saamiesi ohjeiden mukaisesti.

» Ruotsin Studentumin sivuilta löydät listauksen suosituista sairaanhoitajan koulutusvaihtoehdoista.

Lycka till med dina studier!

Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi