🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Autoalan opinnot aikuiskoulutuksena

26 elo 2013
KYSYMYS
Valmistuin keväällä 2011 Helsingin tekniikan alan oppilaitoksesta, jossa opiskelin 3 vuotta sähköalan perustutkintoa, mutta sitä ennen halusin yläasteella mennä opiskelemaan autoalaa, jossa olisin valmistunut automaalariksi. Tulin muuttaneeksi mieleni ja alaa, jossa opiskella ns. kymppiluokalla ja olen tyytyväinen nykyiseen tutkintooni. Nyt kahden vuoden valmistumisen jälkeen olen alkanut pohtia autoalalle opiskelemista, mutta ongelmani on se, että pitääkö sitä mennä opiskelemaan toiset 3 vuotta vai aikuiskoulutukseen, joka kestää 2-3 vuotta riippuen opintotunneista? Haluaisin mielelläni opiskella Helsingissä.
Kyseessä olisi varasuunnitelma, jos aionkin yhtäkkiä vaihtaa alaa, sillä olen tällä hetkellä töissä ensi vuoden tammikuuhun asti ja olisi hienoa tietää voiko aikuiskoulutuksessa opiskella autoalaa ilman, että pitää mennä ammattikouluun opiskelemaan sitä. Olen sen takia kiinnostunut autoalasta, koska olen tekniikka ihminen ja omistan oman auton.

Vastaus

26 elo 2013

Hei Heli,

Kiitos viestistäsi. Autoalan koulutusta tarjotaan Suomessa aikuiskoulutuksena, mutta suurin osa kouluista vaatii pohjalle alan työkokemusta tai tietyn peruskoulutuksen. Ja toki aikuiskoulutustarjonnassa autoalan suuntautumisvaihtoehdot ovat hieman suppeammat kuin nuorille tarkoitetuissa koulutuksissa.

Sinun kannattaa hakea koulutushakumme kautta autoalan koulutuksia ja ottaa rohkeasti yhteyttä suoraan kiinnostaviin oppilaitoksiin, sillä he osaavat kertoa aiemman tutkintosi ja työkokemuksesi sopivuudesta. Helsingissä sijaitsevista oppilaitoksista esimerkiksi Stadin aikuisopisto tarjoaa mainitsemaasi automaalarin koulusta. Stadin aikuisopistolla on tarjolla myös muita autoalan tutkintoja. Helsingin ulkopuolelta esimerkiksi Kainuun ammattiopisto tarjoaa autoalan perustutkintoa ilman erityisiä vaatimuksia.

Tsemppiä sopivan koulutuksen etsintään ja uuden tutkinnon hankkimiseen!

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi