🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

OIkeustieteen opinnot

02 syys 2013
KYSYMYS
Hei!
Olen kiinnostunut oikeustieteen opiskelusta. Olen käynyt lukion. Miten minä siis oikien menettelen? Miten haetaan, mitä kokeita on? Haastatteluja? Todistukset? Vaatimukset? Maksaminen? Hakemisen aika?

Kiitos!

Vastaus

02 syys 2013

Hei! 

Tässä sivustollamme olevat oikeustieteen opintojen esittelyt. Voit opiskella oikeustiedettä kansanopistossa, valmennuskurssilla tai yliopistossa.

Kansanopistot ja valmennuskurssit valmentavat sinua tehokkaasti yliopistojen tai korkeakoulujen oikeustieteiden pääsykokeisiin.

Jos tiedät, mihin oppilaitokseen haluat hakea, voit ottaa oppilaitokseen yhteyttä Studentumin sivujen kautta ja kysyä lisää hakuajoista ja -menettelyistä. Se onnistuu, kun täytät Studentumin koulutusesittelyn alareunassa olevan yhteydenottopyyntölomakkeen.

Esimerkiksi Turussa tai Kauniaisissa voit opiskella oikeustiedettä kansanopistotasolla. Jos hakuaika on ohi, voit tiedustella oppilaitokselta vapaaksi jääneitä opiskelupaikkoja täyttämällä kyseisen oppilaitoksen esittelyn alareunassa olevan yhteydenpyyntölomakkeen.

Kansanopisto-opinnoista veloitetaan tietty summa, yleensä noin 50 - 100 euroa viikolta, riippuen siitä asutko oppilaitoksen tiloissa. 

Myös esimerkiksi Helsingin, Turun ja Lapin yliopistossa on mahdollista opiskella oikeustiedettä. Tutustu sen yliopiston nettisivuihin, jossa haluaisit opiskella - hakuprosessit voivat vaihdella yliopistoittain. Yliopistossa opiskelu on ilmaista.

Kun haet, ylioppilastutkintosi pisteytetään. Pisteytyksessä otetaan huomioon äidinkielen, reaalin, pitkään/keskipitkään sekä lyhyeen oppimäärään perustuva koe.

Yliopistotason oikeustieteen kokeissa kirjoitetaan muun muassa eripituisia esseevastauksia. Kokeissa voi olla myös monivalintatestejä. Opiskelijan tulee osoittaa, että hän on ymmärtänyt aiheen ja osaa selittää sen loogisesti. Edellisvuoden kokeita löydät yliopistojen kotisivuilta. Haastatteluja ei tietääkseni pidetä.

Yliopistoihin voit hakea kevään yhteishaussa 3.3. - 1.4.2014. Otathan yhteyttä siihen oppilaitokseen, mihin päätät hakea, jolloin saat enemmän tietoa.

Onnea hakuun!

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi