🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Ammattikoulusta lukioon

03 syys 2013
KYSYMYS
Miten voin vaihtaa lukiosta keskenkaiken ammatilliseen koulutukseen, jos peruskoulun päättötodistus oli todella huono?

Vastaus

03 syys 2013

Hei! Haluat siis vaihtaa lukiosta ammatilliseen koulutukseen, mutta pelkäät että peruskoulun päättötodistuksesi ei riitä sisäänpääsyyn. 

Sisäänpääsyvaatimukset ammattikouluihin vaihtelevat suuresti, joten tässä tapauksessa sinun kannattaa ottaa yhteyttä suoraan oppilaitokseen, jossa haluaisit opiskella.

Muistathan, että ammatillisiin koulutuksiin voit hakea tämän kuun lopusta välillä 25.9.–4.10.2013. Ammatillisen koulutuksen yhteishakua on uudistettu siten, että valinnassa suositaan ensimmäistä opiskelupaikkaansa hakevia opiskelijoita.

Et kuitenkaan saa yhteishaussa 8 lisäpistettä, jotka saa hakija, jolla ei ole voimassaolevaa opiskelupaikkaa lukiossa tai ammatilliseen perustutkintoon johtavassa koulutuksessa saa.

Hyvä juttu on se, että syksystä 2013 lähtien kaikki hakijat kutsutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeisiin. Pääsykoe voi olla joskus monivaiheinen eli ensimmäinen vaihe voi olla vaikka kirjallinen koe tai tehtävä, jonka perusteella osa kutsutaan jatkovaiheeseen.

Jos koet, että et pääse peruskoulusi päättötodistuksella juuri haluamaasi ammatilliseen koulutukseen, toinen vaihtoehto on suorittaa kymppiluokka, jossa voit korottaa päättötodistustasi.

Kannattaa myös keskustella ja kysyä lisäneuvoa oppilaitoksesi opinto-ohjaajalta sekä siltä ammatilliselta oppilaitokselta, jossa haluaisit aloittaa opinnot.

Tsemppiä koulunvaihtoon!

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi