🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Venäjän kieli ja kääntäminen

23 syys 2013
KYSYMYS
Hei! Olen 25-vuotias, toistaiseksi asun ja työskentelen Venäjällä. Olen suorittanut täällä Petroskoin Valtion Yliopistossa yliopistokoulutuksen ja 3 vuotta sitten tulin kääntäjäksi. Osaan suomen kieltä mielestäni aika hyvin. Paitsi suomea, osaan englantia ja periaatteessa olen kovasti kiinnostunut kielista. Työskentelen kääntäjänä rakennusalan yrityksessä Petroskoissa.
Nyt haluaisin hakea koulutusta Suomesta, eniten kiinnitän huomiota yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin, joista löysin juuri kääntämiseen liittyvään koulutuksen. Helsingin yliopisto kiinnostaa minua ja olen valinnut toistaiseksi 2 linjaa: toinen on suomen kieli ja kulttuuri ja toinen on venäjän kääntäminen. Voisitko neuvoa, mitä tarvitsen kyseisia koulutuksia varten, mm. tenttejä, haastatteluja jne.
Mitkä amk:t ja yliopistot sopisivat hyvin kiinnostavaan alaan?
Olisiko minulla hyvät mahdollisuudet päästä tähän koulutukseen?
Paljon kiitoksia etukäteen vastauksestanne.
Ystävällisin terveisin, Julia

Vastaus

23 syys 2013

Yliopistoon ja ammattikorkeakouluun haku riippuu paljon pohjakoulutuksestasi. Yliopistossa suoritettavaan alempaan ja ylempään korkeakoulututkintoon on kelpoinen hakemaan:

Ylioppilas, joka on suorittanut jonkin seuraavista tutkinnoista:

  • suomalainen ylioppilastutkinto
  • International Baccalaureate -tutkinto (IB)
  • Eurooppalainen ylioppilastutkinto (EB)
  • Reifeprüfung-tutkinto (RP)

tai henkilö, joka on suorittanut:

  • AICE-tutkinnon (Cambridge Advanced International Certificate of Education)
  • vähintään kolmivuotisen ammatillisen perustutkinnon tai sitä vastaavat aikaisemmat opinnot
  • ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetussa laissa (631/1998) tarkoitetun ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon, erikoisammattitutkinnon tai niitä vastaavan aikaisemman tutkinnon
  • korkeakoulututkinnon yliopistossa, ammattikorkeakoulussa tai Maanpuolustuskorkeakoulussa
  • ulkomaisen koulutuksen, joka asianomaisessa maassa antaa kelpoisuuden vastaaviin korkeakouluopintoihin

Lisäksi, ulkomailla korkeakoulututkinnon suorittaneet voivat hakea yliopistoon maisteriopiskelijaksi kansainvälisessä maisterivalinnassa. Tämä valinta soveltuu esimerkiksi henkilöille, jotka ovat suorittaneet kandidaatin tutkinnon ulkomailla ja haluavat jatkaa opintojaan Suomessa. Jos kuitenkin haluat aloittaa opintosi kandidaatin tasolta, suosittelisin sinua olemaan suoraan yhteydessä valitsemaasi yliopistoon.

Itse hakuprosessi riippuu paljon siitä, mihin oppilaitokseen haet. Haku tapahtuu yhteishaussa, jonka jälkeen hakija osallistuu pääsykokeisiin. Pääsykokeet ja niiden sisältö riippuu paljon koulutusohjelmasta. Tarkempia tietoja pääsykokeista voit tiedustella suoraan oppilaitoksilta. Tietoa löydät myös oppilaitosten omilta nettisivuilta.

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi