🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Englannin kielen opinnot Tukholmassa

25 syys 2013
KYSYMYS
Hei!

Poikaystäväni on ruotsalainen, ja haluaisin lähteä Tukholmaan opiskelemaan ainakin joksikin aikaa ensi vuonna. Tukholman yliopistossa ei kuitenkaan näytä olevan kokonaisia bachelorin koulutusohjelmia englanniksi, enkä osaa ruotsia kovin hyvin.

Haluaisin opiskella englantia, mutta voinko hakea opiskelemaan vain yhtä kurssia? Kuinka kauan yksi kurssi suunnilleen kestää yleensä? Olisiko minun mahdollista hakea opiskelemaan tätä: http://sisu.it.su.se/search/info/EN10H8/en

Jos kurssi on fulltime, saako siitä opintotukea Kelalta? Entä mitä sen jälkeen tapahtuu kun olen suorittanut tuon kurssin?

En ymmärrä paljoakaan näistä yliopistoasioista, ja googlettamisestani huolimatta en ole löytänyt sivua, josta saisin apua kysymyksiini. Onko pk-seudulla olemassa paikkaa, jonne voi mennä juttelemaan asiantuntijan kanssa näistä asioista?

Vastaus

26 syys 2013

Hei,

Ruotsissa yliopistojen koulutustarjontaan kuuluville kursseille on mahdollista hakea myös yksittäin eli sinun ei tarvitse olla valittu tutkinto-ohjelmaan hakeaksesi kurssille. Yksittäiset kurssit eivät luonnollisestikaan johda mihinkään tutkintoon, mutta sinun on toisinaan tapauskohtaisesti mahdollisuus sisällyttää opinnot Suomessa tai Ruotsissa suorittamaasi korkeakoulututkintoon. Tukholman yliopiston koulutustarjonnassa on myös yksi kansainvälisille opiskelijoille suunnattu englannin kielinen kandidaatin ohjelma, Bachelor's Programme in Business Administration and Political Science.

Yksittäisten kurssien kestot vaihtelevat ja riippuvat opetussuunnitelman laajuudesta. Esimerkiksi mainitsemasi englannin kielen kurssin laajuus on 30 opintopistettä ja sen suorittaminen kokopäiväopintoina kestää noin puoli vuotta (yhden lukukauden). Tukholman yliopiston järjestämään koulutukseen haetaan Ruotsin korkeakoulujen yhteisen sähköisen hakupalvelun kautta osoitteessa antagning.se. Palvelusta löydät myös pääsyvaatimukset ja yleiset hakuehdot koulutuksiin.

Voit saada Suomesta opintotukea koko tutkinnon suorittamiseen ulkomaisessa oppilaitoksessa, jos opintosi vastaavat tuettavia opintoja Suomessa. Opintotukea voidaan myös myöntää silloin, jos kotimaiseen tutkintoon liittyvät opintosi ulkomailla hyväksytään Suomessa suorittamaasi tutkintoon.

Pirteää syksyä ja tsemppiä opintojen etsintään! Toivottavasti löydät sinulle sopivan opiskelupaikan Tukholmasta!

Ystävällisin terveisin,

Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi