🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Vaihtoehto B: Kansanopisto-opinnot

07 huhti 2014
KYSYMYS
Hei!

Olen ajatellut hakea nyt yhteishaussa opiskelemaan yliopistoon joko kasvatustieteitä tai media- ja kulttuurialan opintoja, kuten mediatutkimusta Turun yliopistossa. Olen kiinnostunut ajatuksesta, että työskentelisin tulevaisuudessa kulttuuri-/mediakasvatuksen parissa esimerkiksi opettajana ja siksi mielessäni onkin käynyt näiden osa-alueiden yhdistäminen. Lapin yliopistossa olisi ihan sellaisenaan tarjolla mediakasvatusta, mutta haluaisin hakea opiskelupaikkaa myös lähempänä pääkaupunkiseutua, jolloin mahdollisuudeksi jäävät vain pääaine+sivuaine-yhdistelmät.

Kysymykseni onkin, että kumpi on järkevämpää; hakea pääaineopiskelijaksi lukemaan kasvatustieteitä ja yhdistää siheen eri sivuaineina kulttuuri- ja mediaopintoja vai valita pääaineeksi esimerkiksi tuo Turun yliopistossa tarjolla oleva mediatutkimus ja liittää siihen sivuaineeksi kasvatustieteet? Vai onko yhdistelmän järjestyksellä loppujen lopuksi mitään merkitystä?

Lisäksi olen miettinyt jo mahdollisuutta, että jos tämän yhteishaun merkeissä ei opiskelupaikka vielä aukene, niin suunnitelma B:nä olen tutkinut pääkaupunkiseudun kansanopistoja. HEO Kansanopistossa olisi suunnitelmieni tueksi tarjolla vain kasvatustieteet, mutta Työväen Akatemiassa sen sijaan tuntuisi löytyvän moniakin mahdollisuuksia (psykologia ja kasvatustiede sekä humanistiset opinnot). Haluaisin kuitenkin kysyä, että mikä periaate kansanopisto-opinnoissa on eli kuinka vapaasti koulutustarjonnasta voi valita? Jos hakeudun humanistisiin opintoihin, onko mahdollista ottaa jo kansanopistovuotena kasvatustieteitä opintojen tueksi? Vai tukisiko suunnitelmiani paremmin opiskelu avoimessa yliopistossa?

Kiitos paljon vastauksestanne!

Vastaus

07 huhti 2014

Hei,

Kiitos viestistäsi ja hyvästä kysymyksestä. Kevään yhteishaku on valitettavasti jo ehtinyt päättyä ennen kuin pystyimme vastaamaan sinulle. Toivottavasti kuitenkin valintasi yhteishaussa onnistuivat. Kummatkin suunnittelemasi valintayhdistelmät kuulostavat erittäin järkeviltä. Valitessasi pääainetta, suosittelemme sinua tutustumaan tarkemmin opintosisältöihin ja kurssikuvauksiin sekä hakemaan ensisijaisesti siihen hakukohteeseen, joka tuntuu sisällöltään sinua eniten kiinnostavalta ja tulevaisuuden suunnitelmiasi tukevalta. Jos voisit kuvitella työskenteleväsi opetus- ja kasvatusalalla muutoinkin kuin mediakasvatuksen

Kansanopisto-opinnot ovat loistava vaihtoehto, jos jäät ensimmäisellä hakukerralla ilman toivomaasi opiskelupaikkaa. Useissa kansanopistoissa on mahdollista suorittaa vuoden kestävän opintolinjan aikana myös avoimen yliopiston opintoja. Kansanopisto-opiskelussa on etuna, että vuoden kestävillä opintolinjoilla opiskeluun on mahdollista saada opintotukea. Kansanopistolinjalla suoritetut avoimen yliopiston opinnot voidaan usein huomioida suoraan jatko-opinnoissasi. Useilla kansanopistolinjoilla järjestetään myös pääsykoevalmennusta. Suosittelen sinua ottamaan yhteyttä suoraan siihen oppilaitokseen, jonka koulutuksista olet kiinnostunut. He auttavat varmasti sinua mielellään opintojesi suunnittelussa.

Tsemppiä yhteishakuun ja koulutuksesi etsintään!

Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi