🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Suomenkielisen haku Åbo Akademiin

29 heinä 2014
KYSYMYS
Hei!

Olen kiinnostunut opiskelemaan ruotsiksi Suomessa.
Saako Åbo Akademissa opinto-ohjausta suomeksi?
Onko Åbo Akademi ensisijaisesti suomenruotsalaisille, vai voiko suomalainen ja suomenkielinen hakea myös? Onko suomenkielinen valintaprosessissa ns.samalla viivalla ruotsinkielisten kanssa?

Vastaus

29 heinä 2014

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Ilman muuta myös suomenkieliset voivat hakea Åbo Akademiin. Suomenkielisille pääsyvaatimuksena on kuitenkin riittävä kielitaito. Riittävään kielitaidon voi todistaa tietyillä ehdoilla (esim. keskipitkän ruotsin ylioppilaiskirjoituksista Laudatur) tai osallistumalla Åbo Akademin järjestämään kielikokeeseen, mikäli ei täytä vaadittuja ehtoja. Voit tutustua ehtoihin tarkemmin täällä

Valitettavasti en osaa vastata kysymykseesi mahdollisuudesta suomenkieliseen opinto-ohjaukseen. Lähtökohtaisestihan Åbo Akademi on ruotsinkielinen yliopisto ja yliopiston kotisivuiltakin suurin osa informaatioista löytyy ainoastaan ruotsiksi. Sinun kannattaa siis olla valmistautunut siihen, että myös opinto-ohjausta on mahdollista saada vain ruotsiksi. Se tuskin muodostuu kuitenkaan ongelmaksi, koska kielitaitohan kehittyy vauhdilla opintojen ohessa! Voit toki halutessasi ottaa yhteyttä suoraan Åbo Akademiin. Yhteystiedot löytyvät täältä.

Lycka till!

Ystävällisin terveisin,
Studentum.fi 

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi