🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Ympäristöalan ammattikorkeakoulutukset

17 syys 2014
KYSYMYS
Hei,

Mitä eroa on ympäristösuunnittelijan ja energia/ympäristötekniikan insinöörin töissä ja koulutuksissa?

Vastaus

17 syys 2014

Hei,

Hyvä kysymys. Ympäristösuunnittelijan työ pitää sisällään ihmisten ja ympäristön välisestä vuorovaikutuksesta huolehtimista. Ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi jätehuolto- ja kierrätysneuvoja, yhdyskuntasuunnittelija ja ympäristötarkastaja. Ympäristösuunnittelijaksi voit valmistua ammattikorkeakoulusta. Tutkinnon kesto on 4 vuotta (240 opintopistettä).

Energia- ja ympäristötekniikan insinööri puolestaan työskentelee lähemmin energiantuotantotekniikoiden parissa. Ammatissa pääset kehittämään ympäristölle ystävällisempiä menetelmiä. Voit olla mukana esimerkiksi suunnittelemassa voimalaitosten prosesseja tai toimia energialaitosten valvontatehtävissä. Energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi valmistutaan niin ikään ammattikorkeakoulusta. Opintojen kesto on sama kuin ympäristösuunnittelijalla (4 vuotta ja 240 opintopistettä).

Molemmat ammatinkuvat soveltuvat ympäristön kehittämisestä kiinnostuneille henkilöille. Jos pidät tekniikan parissa työskentelystä, ovat insinööriopinnot luultavasti parempi vaihtoehto. Ympäristösuunnittelijan opinnot ovat puolestaan hyvä vaihtoehto, jos haluat työskennellä tulevaisuudessa oman ympäristön kokonaisvaltaisemmassa suunnittelussa ja projektityössä.

Ympäristöalan koulutuksista löydät lisätietoa täältä.

Tsemppiä oikean alan löytämiseen!

Aurinkoisin terveisin,

Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi