🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Haku oikeustieteelliseen ammatillisen perustutkinnon jälkeen

30 joulu 2014
KYSYMYS
Olen hakemassa kevään yhteishaussa 120 ov ammatillisen perustutkinnon papereilla Itä-Suomen yliopistoon opiskelemaan oikeustieteitä. Nyt mietityttää lähinnä se, että saanko noilla ammattipapereillani minkäänlaisia hakupisteitä, vai onko sisäänpääsyni kiinni vain valintakoepisteistä? Ja verrataanko tässä tapauksessa saamiani valintakoepisteitä ylioppilaiden yhdistettyyn pistemäärään (todistus + valintakoe), vai vain valintakokeen pisteisiin? Yliopiston sivuilta en löydä tähän yksiselitteistä vastausta.

Vastaus

30 joulu 2014

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi. Tutustuin itsekin tarkemmin Itä-Suomen yliopiston omiin kotisivuihin ja ymmärsin niiden perusteella asian niin, että ammatillisen perustutkinnon suorittaminen ei anna hakijalle ollenkaan hakupisteitä. Sivuilla kun puhutaan vain ylioppilastodistuksesta ja sen antamista pisteistä. Yhteispistemäärän (valintakoe + ylioppilastodistus) perusteella valitaan 42 opiskelijaa ja pelkän valintakokeen perusteella 28 opiskelijaa. Sinun valintakoepisteitä verrataan siis tuohon jälkimmäiseen porukkaan. Voit kuitenkin vielä tarkistaa asian ottamalla yhteyttä Itä-Suomen yliopistoon.

Tässä vielä tärkeää lisätietoa valintakokeeseen liittyen (uef.fi):

Kaikki hakijat osallistuvat valintakokeeseen, jonka perusteella valitaan sekä yhteispistemäärällä että pelkällä valintakokeella.

Valintakoe järjestetään yhteistyössä Turun yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan kanssa. Itä-Suomen yliopistoon oikeustieteelliselle alalle hakeva voi tehdä valintakokeen Joensuussa, Kuopiossa tai Turussa.

Tullakseen valituksi hakijan on saatava kaikkien valintakokeeseen osallistuneiden hakijoiden valintakoepisteiden keskiarvosta vähintään 60 %.

Valintakoe on pakollinen, ja siihen tulee saapua ilman erillistä kutsua.

Oikein paljon onnea valintakokeeseen ja iloista uutta vuotta!

Terveisin,
Maija
Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi