🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Matkailuvirkailijan opinnot

10 helmi 2015
KYSYMYS
Hei! Haluaisin opiskella matkailuvirkailijaksi (pt), mutta joihinkin kouluihin yo-tutkinto näyttää olevan este hakemiselle. Siksi kysynkin, missä kouluissa Suomessa tämän ammatin voisi kuitenkin opiskella siitä huolimatta, että on ylioppilas (ei muuta koulutusta tai kokemusta matkailualan työstä koska valmistun lukiosta tänä keväänä). Niin ja siis tarkoitan nimenomaan perustutkintoa, en amkia. Olisiko oppisopimus yksi mahdollisuus? Pitääkö sitäkin jotenkin hakea? Kiitos.

Vastaus

10 helmi 2015

Moikka!

Kiitos kysymyksestäsi. Matkailuvirkailijaksi voi kouluttautua  ammatillisessa oppilaitoksessa, aikuiskoulutuksena tai oppisopimuskoulutuksena.

Matkailuvirkailijan koulutukseen voi hakeutua niin peruskoulupohjaiset, kuin ylioppilas- tai muun tutkinnon suorittaneet. Aikuiskoulutuksen puolella voi suorittaa matkailualan perustutkinnon myös näyttötutkintona.

Oppisopimuskoulutuksella voi opiskella lähes kaikkiin ammatillisiin tutkintoihin. Oppisopimus voidaan solmia jo työssä olevalle työntekijälle, uudelle työntekijälle, työttömälle työnhakijalle ja yrittäjälle. Oppisopimuksen lähtötaso voi olla kansakoulu, peruskoulu tai lukio. Oppisopimuskoulutukseen voi tulla myös ammatinvaihtaja, jolla on jo jokin ammatillinen peruskoulutus ja/tai työkokemus.

Oppisopimus edellyttää työpaikkaa ja perustuu työnantajan ja opiskelijan väliseen määräaikaiseen työsopimukseen, johon kuuluu ammattiin kouluttaminen työpaikalla. Lisätietoja tutkinnoista saa Opetushallituksen www-sivuilta tai oppisopimustoimistosta.

Onnea opintojen etsintään!

Terkuin,
Hanna
Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi