🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Proviisorin koulutukseen hakeminen

24 helmi 2015
KYSYMYS
Hei, haen keväällä proviisoriksii, mutten ole varma pitäisikö minun mennä Helsinkiin vai Kuopioon opiskelemaan. Onko molemmissa kaupungeissa sama proviisorin koulutusohjelma? Jos pääsenkin farmaseutiksi niin minkälaiset mahdollisuudet minulla on jatkaa opintoja myöhemmin proviisoriksi. Saanko automaattisesti oikeuden suorittaa proviisorikoulutksen molemmissa kaupungeissa vaikka pääsisin sisään farmausetin koulutusohjelman kautta?

Tietoni tällä hetkellä on ollut se että Kuopiossa proviisorin koulutsohjelma on ensimmäiset kolme vuotta laajempi kuin farmasian opiskolijoiden koulutusohjlema (syvennytään asioihin, mutta samat opintopisteet) kun taas Helsingissä sekä farmaseutit että proviisorit opiskelevat saman verran ensimmäiset 3v. Onko tämä totta??

Onko minulla mitään mahdollisuutta opiskella Kuopiossa proviisoriksi jos pääsen sisään ensin farmasian koulutusohjelmaan?

Jos opiskelen kuopiossa farmaseutiksi 3 vuotta voinka sen jälkeen jatkaa proviisoriksi Helsingissä?

Vastaus

26 helmi 2015

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi! Molemmissa yliopistoissa opiskellaan ensin farmaseutiksi 3 vuotta ja sitten 2 vuotta proviisoriksi (180+120 opintopistettä). Koulutusohjelmien opinto-oppaista löydät tarkempaa tietoa koulutusohjelmien sisällöistä. Opinto-oppaat löytyvät oppilaitosten kotisivuilta.

Itä-Suomen yliopistoon haetaan suoraan proviisorin koulutusohjelmaan korkeakoulujen yhteishaussa. Koulutusohjelmassa opiskelija suorittaa ensin farmaseutin alemman korkekoulututkinnon ja sen jälkeen proviisorin ylemmän korkekoulututkinnon. Koulutusohjelman aloituspaikkojen määrä on 55 paikkaa.  Itä-Suomen yliopiston proviisorin koulutusohjelmaan voi hakea  myös siirto-opiskelijana Helsingin yliopistosta.

Helsingin yliopistoon voi myös hakea yhteishaussa suoraan proviisorin koulutusohjelmaan, jossa suoritetaan  ensin farmaseutin tutkinto ja sen jälkeen proviisorin tutkinto. Lisäksi Helsingin yliopistossa on mahdollisuus hakea ensin yhteishaussa farmaseutin koulutusohjelmaan suorittamaan farmaseutin alempi korkeakoulututkinto, ja suoritettuaan sen hakea erillishaussa proviisorin pf-koulutusohjelmaan, jossa opiskelija suorittaa proviisorin ylemmän korkekoulututkinnon. Proviisorin koulutusohjelmaan valitaan 40 opiskelijaa, farmasian koulutusohjelmaan 143 ja proviisorin pf-koulutusohjelmaan 15 opiskelijaa.

Itä-Suomen yliopistossa proviisorin koulutusohjelmassa opiskeleva voi myös hakea Helsingin yliopiston proviisorin koulutusohjelmaan siisrto-opiskelijana. Tässä valinnassa koulutusohjelmaan valitaan 2 opiskelijaa. Lisäksi Itä-Suomen yliopistossa farmaseutin tutkinnon suorittanut voi hakea Helsinkiin proviisorin pf-koulutusohjelmaan samalla tavalla kuin Helsingissä farmaseutin tutkinnon suorittaneet.

Onnea hakemiseen!

Terveisin,
Saara
Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi