🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Alanvaihto

10 elo 2015
KYSYMYS
Hei. Valmistuin keväällä amk hortonomiksi ja haluaisin jatkaa opiskelua/ vaihtaa alaa esim. kauppatieteisiin. Miten minun kannattaisi toimia?

Vastaus

10 elo 2015

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi!
Mikäli haluat jatkaa puutarha-alalla, on sinulla mahdollisuus suorittaa esimerkiksi puutarhatieteiden maisterin tutkinto maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa.

Mikäli haluat vaihtaa alaa kauppatieteisiin,  suosittelen tutustumaan kauppatieteiden ja liiketalouden koulutusmahdollisuuksiin täällä. Kaupallisella alalla löytyy lukemattomia ammatteja joista valita ja useita niihin johtavia koulutusvaihtoehtoja.

Alalle sinun tulee hakea  yhteishaun kautta. Yhteishaku järjestetään kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Osa koulutuksista on haussa vain kevään yhteishaussa, sillä syksyn haussa koulutuksia on tarjolla vähemmän. Yhteishaun ulkopuolella olevien koulutusten suorahauista saa tietoa korkeakoulujen kotisivuilta.

Hortonomiopintojesi jälkeen sinulla on myös mahdollisuus myös suorittaa ylemmän ammattikorkeakoulun kauppatieteiden tutkinto tai kauppatieteiden maisterin tutkinto. Tutkinnot ja niiden sisällöt vaihtelevat oppilaitoksittain, joten kyselethän lisätietoja tutkintojen sisällöstä ja niihin hakemisesta oppilaitoksilta.
» Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot
» Maisteriopinnot ja itsenäiset maisteriohjelmat

Onnea opintojen etsintään!

Terkuin,
Hanna
Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi