Etsi koulutusta 👉

Hammashoidon koulutukset

10 elo 2015
KYSYMYS
Hei! Olisin kiinnostunut kovasti Lähihoitajan suu -ja hammashoidosta. Talvella loppuu perusopinnot varian ammattiopistossa ja haluan suuntautua suu-ja hammashoidon puolelle. Millaiset mahdollisuudet minula on suuntautua toisesta koulusta teille ja mitä mulla täytyy tehdä?

Vastaus

10 elo 2015

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi!

Ammattivaihtoehtoja alalla on monia, kuten hammaslääkäri, suuhygienisti ja hammashoitaja.

Hammaslääkäriksi voi kouluttautua lukemalla hammaslääketiedettä yliopistossa. Suomessa hammaslääkäriksi voi opiskella Helsingin, Oulun ja Turun yliopistojen lääketieteellisissä tiedekunnissa, joissa suoritetaan 5 vuotta kestävä hammaslääketieteen lisensiaatin tutkinto (HLL).

Suuhygienistin tutkinto suoritetaan ammattikorkeakoulututkintona jonka laajuus on 210 opintopistettä ja kesto 3,5 vuotta. Suuhygienisti työskentelee itsenäisesti suun terveydenhuollon työryhmässä. Työtä tehdään yhdessä niin potilaan, kuin muiden sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.

Hammashoitajaksi voi valmistua suoraan suun terveydenhoidon koulutusohjelman kautta, jolloin saa valmiuden toimia niin hammashoitajana, kuin lähihoitajana. Vastaavasti alalle pääsee myös kouluttautumalla lähihoitajaksi ja suuntautumalla suun terveydenhoitoon.

» Tutustu hammashoidon koulutuksiin

Hammashoidon koulutuksiin haetaan yhteishaun kautta.

Sosiaali- ja terveysalan valintakokeeseen kutsutaan vähintään nelinkertainen määrä (koulumenestyksestä ja ensimmäisesta hakutoiveesta saatavien pisteiden perusteella) hakijoita aloituspaikkojen määrään verrattuna. Valintakokeessa arvioidaan alalle soveltuvuutta arvioimalla motivaatiota, sosiaalisia valmiuksia ja oppimis- ja työskentelyvalmiuksia.

Eli toisin sanoen koulumenestys vaikuttaa pääsykoekutsun saamiseen. Koulumenestyspisteitä saa lukion päättötodistuksen keskiarvosta sekä yo-tutkintotodistuksen arvosanoista. Yo-tutkintotodistuksen arvosanoista vaikuttavat ainakin äidinkieli, matematiikka sekä muut kielet, joihin kannattaa panostaa lukiossa. Valintaperusteista suosittelen lukemaan lisää täältä.

Onnea opintojesi etsintään!

Terkuin,
Hanna
Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi