🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Ammattikorkeakouluhaku

06 helmi 2017
KYSYMYS
Moi!

Olen miettinyt hakemista ammattikorkeakouluun kevään yhteishaussa. Olen kuullut että monet korkeakoulut eivät enää painota lukion/ammattikoulun päättötodistusta, vaan sen sijaan yo-todistusta. Tämä kuulemma vaihtelee koulujen väleillä hirveästi.

Onko tietoa mitkä Helsingin AMK:it tai niiden linjat antavat ennakkopisteitä tänä keväänä myös ammattikoulun päättötodistuksesta?

Kiitos jo etukäteen tuhannesti!

Vastaus

10 helmi 2017

Hei Matti,

Ja kiitos kysymyksestäsi!

Olet aivan oikeassa, lukion ja ammattikoulun päättötodistuksia ei enää painoteta yhtä paljon kuin ennen. Ylioppilastodistus ei kuitenkaan ole ymmärtääkseni korvannut näitä, vaan yhä useammat koulupaikat myönnetään pelkän pääsykokeen perusteella. Korkeakoulut määrittelevät hakukohteittain, mitkä  valintatavat heillä on käytössä kussakin hakukohteessa ja voivat varata osan ensisijaisista paikoistaan nimenomaan ammattitutkinnon aiemmin suorittaneille hakijoille.Ylioppilastutkinto otetaan huomioon vasta toisessa valintaryhmässä, joka on yleensä pienempi kuin tuo ensisijainen ryhmä. Mahdollisuutesi päästä koulupaikkaan kiinni ilman ylioppilastodistustakin ovat siis edelleen korkeat!

Koska nämä astetetut kirteerit ovat erittäin yksilöllisiä jokaisen korkeakoulun eri koulutuslinjoilla, minun on vaikea kertoa sinulle aiheesta tämän tarkemmin!

Toivottavasti tästä oli sinulle apua ja onnea ja menestystä kevään yhteishakuun!

Terveisin,

Henni

Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi