🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Todistus hukassa

25 elo 2017
KYSYMYS
Hei, onko nykypäivänä ihan mahdotonta päästä kouluun ilman todistusta? Mulla on todistus hukassa ja olen ollut 10v samassa työssä mutta mun ois pakko saada koulutettua itseni muualle mutta hankalaa ilman todistusta. Oon siitä soitellut mutta näyttää siltä, että se on mahdotonta saada enää takaisin.. Mitähän mahdollisuuksia mulla ois jatkossa?

Vastaus

25 elo 2017

Hei,

Onpa ikävä juttu, että todistuksesi on päässyt katoamaan. Asia taitaa ikävä kyllä olla niin, että kaikkiin toisen asteen opintoihin ja korkeakouluopintoihin hakiessa hakijan täytyy lähettää oppilaitokselle kopio hakemiseen käytetystä todistuksesta.

Oletko siis soittanut siihen oppilaitokseen, josta olet todistuksen alunperin saanut? Se olisi nimittäin minun neuvoni. Toki voit myös olla yhteydessä oppilaitokseen, johon haluaisit päästä opiskelemaan. Voit selittää heille tilanteesi ja kysyä, onko mitenkään mahdollista hakea ilman todistusta. Varmasti päätökseen vaikuttaa myös se, onko kyseessä kadonnut peruskoulun vai toisen asteen todistus.

Yksi vaihtoehto on myös kouluttaa itseään ilman, että kyseessä on tutkintoon johtava koulutus. Tällaisia lisä- ja täydennyskoulutuksia löydät Koulutus.fi-sivustolta.

Pidämme sinulle peukkuja, että asia selviää!

Terveisin,
Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi