🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Kannattako aikuisopiskelu?

03 syys 2017
KYSYMYS
Hei, olen 57v. perushoitaja ja työtön.
Olen valmistunut Apuhoitajaksi Helsingin sairaanhoito-oppilaitoksesta v. 1984
Olisiko enää järkevää lähteä opiskelemaan ja päivittämään tietoja, kun opinnot voivat kestää 2-3v.?
Työpaikkaa minulla ei ole.
Kiitos vastauksesta.

Yst.terv.
Jaana Perälä

Vastaus

25 syys 2017

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi! 

Opiskelu ja oman tietämyksen päivittäminen kannattaa aina. Ammatillisten perustutkintojen suorittaminen tosiaan kestää yleensä 2-3 vuotta. Nykypäivänä tutkinnonsuorittamistapoja on kuitenkin myös monia: opintojen suorittaminen ja aiemman osaamisen hyväksilukeminen tapahtuu joustavasti, eikä jo osaamiaan asioita tarvitse välttämättä käydä uudestaan läpi, mikä voi osaltaan nopeuttaa opiskelutahtia ja valmistumista.

Kannattaa myös pohtia, haluatko nimenomaan päivittää osaamistasi alalla, josta sinulla on jo koulutus vai lähtisitkö opiskelemaan jotakin ihan uutta. Apuhoitajaa vastaava koulutusnimike on nykyään lähihoitaja, ja lähihoitajan koulutus voisi olla sinulle hyvä väylä, mikäli sosiaali- ja terveysalan opinnot ja osaamisen päivittäminen kiinnostaa. Lähihoitajan opinnoissa aiemmista apuhoitajan opinnoista on varmasti hyötyä, vaikka kyseisistä opinnoista onkin jo aikaa.

Voit etsiä sinua kiinnostavia koulutuksia ja tutustua eri aloihin Studentum.fi-sivustomme koulutushakukoneella. Löydät myös lisätietoa lähihoitajan opinnoista hakukoneen kautta kirjoittamalla hakukenttään "lähihoitaja". Lähihoitajan koulutusta järjestetään usein sekä päivä- että monimuoto-opintoina. Mikäli löydät sinua kiinnostavan koulutuksen, voit ottaa sivustomme kautta yhteyttä suoraan oppilaitokseen ja saada lisätietoa.

Uuden oppimisella ja tietojen päivittämisellä ei ole yläikärajaa. Tsemppiä oikean koulutuksen etsintään ja opintoihin!

Terveisin Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi