🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Voinko hakea korkeakouluun Ruotsiin kaksoistutkinnolla?

18 syys 2017
KYSYMYS
Heippa, opiskelen tällä hetkellä viimeistä vuotta kaksoistutkintoa (merkonomi ja lukio). Olen viimeaikoina kiinnostunut Ruotsin yliopistoista ja mietin olenko siis kelvollinen hakemaan Ruotsiin yliopistoon vain yo-todistuksella ja esim. ammattitutkinto todistuksella, kun sitä lukion päättötodistusta ei ole. Olen myös kuullut, että useimmiten Ruotsissa yliopistoihin ei ole pääsykokeita, pitääkö se paikkaansa? Mitä kursseja pitää olla suoritettuna? Mitä vaihtoehtoja minulle on?

Haluaisin myös opiskella englanniksi, sillä en koe, että ruotsini on tarpeeksi vahva opintojen suorittamiseen ko. kielellä. Jos hakeminen on mahdollista, miten se tapahtuu ja milloin?

Vastaus

26 syys 2017

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi! Kiva että olet kiinnostunut ulkomailla opiskelusta.

Voit hakea opiskelemaan Ruotsin korkeakouluihin kaksoistutkinnolla, sillä se antaa sinulle yleisen jatko-opintokelpoisuuden korkeakoulututkintoihin myös Ruotsissa. Yleisen jatko-opintokelpoisuuden lisäksi osassa koulutusohjelmia on myös koulutusohjelmakohtaisia vaatimuksia, jotka kannattaa aina tarkistaa suoraan oppilaitoksilta. Esimerkiksi tiettyjä lukiokursseja voidaan vaatia tietty määrä ennen kuin voit päästä sisään, nämä on kuitenkin aina tarkistettava suoraan ko. korkeakoulusta.

Lisätietoa Ruotsissa opiskelusta, hakemisesta, pääsykokeista ja koulutusohjelmista löydät täältä.  

Pääsyvaatimukset ja -kokeet ovat aina koulutusohjelmakohtaisia, kuten myös opetuskieli. Monet kandidaattitasoisista tutkinnoista opetetaan ruotsiksi, mutta varmasti myös englanninkielisiä koulutuksia löytyy. Ylempää löytyvän linkin takaa saat lisätietoa myös näistä.

Linkin takaa löydät myös lisätietoa eri koulutusvaihtoehdoista ja hakuajoista. Jos et vielä tiedä, mikä ala sinua kiinnostaa, voit käydä testaamassa Studentumin ammatinvalintatestiä täällä.

Tsemppiä unelmien koulutuksen etsintään!

Terveisin, Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi