🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Psykologian opiskelusta

27 loka 2017
KYSYMYS
Hei!

Minua kiinnostaa psykologi ammattina ja tietyistä syistä haluaisin opiskella sitä Oulussa tai Kuopiossa. Onko Oulussa tai Kuopiossa mitään mahdollisuutta opiskella psykologiaa? Voiko psykologiaa sivuaineena opiskelleena päästä työllistymään mihinkään psykologin työtehtäviin tai onko esimerkiksi psykologian etäopiskelu mahdollista Oulusta tai Kuopiosta käsin?

Kiitos jo etukäteen vastauksista!

Vastaus

30 loka 2017

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi! 

Kiva kuulla, että olet löytänyt sinua kiinnostavan ammatin ja opiskelualan. Uskoisin, että psykologia pääaineena antaa parhaat valmiudet unelma-ammattiisi. Valvira myöntää laillistetun psykologin ammattioikeudet, ja ne on mahdollista saada vain suoritetun psykologian maisterin tutkinnon kautta eli suorittamalla maisterin tutkinnon psykologia pääaineena.

Itä-Suomen yliopistossa voi opiskella psykologian kandidaatti- ja maisteritutkinnot, mutta koulutus järjestetään Joensuussa. Itä-Suomen avoimessa yliopistossa on kuitenkin mahdollista opiskella psykologian perus- ja aineopinnot kokonaan etänä. Avoimessa yliopistossa opiskelun jälkeen voit hakea yliopistoon joko pääsykokeen tai erillishaun kautta, ja saat kaikki avoimessa yliopistossa suorittamasi opintopisteet hyväksiluettua tutkintoon. Avoimen yliopiston kautta pystyisit suorittamaan suuren osan kandidaatin tutkinnosta kokonaan etänä. Itä-Suomen avoimen yliopiston opinnot voi myös aloittaa joustavasti, eli sinun ei tarvitse odottaa seuraavan lukukauden/-vuoden alkamista.

Myös Oulun avoimessa yliopistossa voi opiskella psykologian perus- ja aineopinnot, joista ainakin perusopinnot on mahdollista suorittaa etäopiskeluna.

Avoimen yliopiston kautta ei voi suorittaa tutkintoa, joten psykologiksi valmistuaksesi sinun täytyy hakeutua jossakin vaiheessa johonkin seuraavista kaupungeista: Helsinki, Turku, Joensuu, Jyväskylä tai Tampere. Mikäli muuttaminen ei kuitenkaan lähiaikoina ole mahdollista, suosittelen sinulle avoimen yliopiston etäopintoja ja hakeutumista tutkinto-opiskelijaksi myöhemmässä vaiheessa.

Terveisin,
Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi