🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Hakeminen toiseen kouluun yhteishaussa, vaikka olisi jo opiskelupaikka

26 helmi 2018
KYSYMYS
Hei! Sain 2017 yhteishausta koulupaikan toisen paikkakunnan ammattikorkeaan. Lähdin kesällä 2017 armeijaan, joten ilmoittauduin siis ensimmäiseksi vuodeksi poissaolevaksi. Kouluni alkaa siis 2018 syksyllä. Onko minulla mahdollisuutta hakea silti 2018 yhteishaussa? Ja mahdollisesti mennä jonnekin toiseen kouluun? Kiitos jo etukäteen avusta!

Vastaus

26 helmi 2018

Hei ja kiitos viestistäsi!

Voit kyllä hakea toiseen kouluun kevään 2018 alkavassa yhteishaussa. Korkeakoulujen hakukiintiöissä osa paikoista on varattu ensikertalaisille eli henkilöille, jotka hakevat kolmannen asteen koulupaikkaa ensimmäisen kerran. Ensikertalaiset saavat lisäpisteitä hakukohteeseen. Henkilöt, joilla on jo koulupaikka tai he ovat suorittaneet toisen korkeakoulututkinnon, eivät ole ensikertalaisia.

Koska sinulla on opiskelupaikka, et ole ensikertalainen. Vaikka et ottaisi kyseistä opiskelupaikkaa vastaan, ensikertalaisen asema ei koske enää sinua. Voit siitä huolimatta hakea uuteen kouluun yhteishaussa. Yhteishaku korkeakouluihin alkaa 14.3. ja päättyy 28.3.2018. 

Toivottavasti tästä oli apua ja tsemppiä hakuun!

Ystävällisin terveisin,

Aino,

Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi