🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Osteopaatin koulutus

18 touko 2018
KYSYMYS
Hei,

Olisin tiedustellut osteopaatin koulutuksesta. Onko tähän ohjelmaan haku myös syksyllä? Millaiset ovat sisäänpääsy-kriteerit ja valintamenettely? Vaikuttaako lukion päättötodistus/yo arvosanat paljon? Jos syksyllä haku, niin koska opiskelu alkaa? :)

Kiitos jo etukäteen vastauksestanne!

Vastaus

18 touko 2018

Moikka ja kiitos kysymyksestä!

Osteopatiaa voi opiskella Suomessa ainoastaan Metropolian ammattikorkeakoulussa tai yksityisissä kouluissa (esim. Atlas osteopatiakoulu tai OOKK), joissa opiskelu on maksullista. Yksityisten koulujen haku on käynnissä eri aikaan kuin valtakunnallinen yhteishaku, jossa haetaan Metropoliaan. Hakuaikoja yksityisten osalta kannattaa siis tarkkailla.

Metropolia ei ole ilmoittanut seuraavaa hakuaikaansa osteopatian koulutukseen. Viimeisin haku on ollut kevään 2018 yhteishaussa. Seuraavasta hausta kannattaa siis kysellä oppilaitokselta.

Metropolian pääsykokeet muodostuu esivalintakokeesta ja valintakokeesta. Esivalintakokeen suorittavat kaikki hakijat ja valintakokeeseen kutsutaan osa hakijoista. Arvosanoilla on tietysti merkitystä, mutta valintakokeissa on mahdollisuus vaikuttaa, vaikka lähtöpisteet eivät olisikaan ideaalit. Lisätietoja valintamenettelyistä voi katsoa vaikkapa Opintopolusta.

Ystävällisin terveisin,

Aino, Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi