🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Alan vaihto ennen opintojen alkua?

03 heinä 2018
KYSYMYS
Hei!
Syksyllä minulla alkaisi kondiittorialalle opiskelu, mutta se ei minua ollenkaan kiinnostaisi, enkä sitä todellakaan työkseni haluaisi. Jouduin ottamaan alan vain sen takia, että aika loppui käsistä enkä silloin vielä tiennyt mitä oikeasti haluisin tehdä. Opiskelupaikan hyväksymiskirjeenkin olen lähettänyt. Onko mitään vaihtoehtoa esim. vielä perua paikka vai joudunko menemään 3 vuodeksi opiskelemaan alaa jota en halua tai ole motivaatiota, kun tiedän mitä sittenkin haluan tehdä?

Vastaus

03 heinä 2018

Hei,

kiitos kysymyksestä, onpa kinkkinen tilanne!

Nyt suosittelen sinua ottamaan yhteyttä pikimmiten sen oppilaitoksen opinto-ohjaajaan, johon olet menossa opiskelemaan kondiittoriksi. Hän osaa varmasti auttaa sinua parhaiten.

Jos olet varma, ettei ala ole sinua varten, voi olla mahdollista, että saisit esimerkiksi vaihdettua alaa ennen opintojen alkua. Jos se ei onnistu, voit kysellä mahdollisuuksistasi vaihtaa alaa ensimmäisen vuoden opiskelujen aikana. 

Myös kymppiluokille voi löytyä vielä vapaita paikkoja, joten kannattaa olla yhteydessä oman paikkakunnan kymppiluokkiin. 

Missään tapauksessa et joudu opiskelemaan kolmea vuotta alaa, joka ei tunnu omalta.

Toivottavasti asiat järjestyvät pikaisesti!

Ystävällisin terveisin,

Aino, Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi