🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Siirtohaku

06 elo 2018
KYSYMYS
Hei! Pääsin opiskelemaan korkeakouluun. Haluaisin vaihtaa kampusta lähemmäksi asuinpaikkaani ja kysymykseni siis kuuluukin, voinko hakea samaan koulutukseen, mutta eri toimipisteeseen yhteishaun kautta? Ja onko mahdollista hakea siirtohakua ja hakea yhteishaussa samaan aikaan? Kiitos!

Vastaus

06 elo 2018

Heippa,

ja onnea opiskelupaikasta!

Siirtohaku on erillishaku ja käytännöt vaihtelevat. Siirtohaku onnistuu Opintopolun kautta, jos oppilaitoksella ei ole omia erillisiä käytäntöjään.

Et voi hakea samaan koulutukseen yhteishaussa, johon olet jo päässyt opiskelemaan. Ainakaan silloin, jos kysymys on samasta korkeakoulusta, mutta eri toimipaikasta. Saman alan koulupaikkaan eri oppilaitokseen voi hakea siirtoa. Helpompaa se on silloin, jos oppilaitos on sama mutta toimipaikka eri. Korkeakoulun sisäisiin siirtoihin haetaan nimittäin joskus korkeakoulun omin käytännöin.

Siirrosta kannattaa jutella alasi opon kanssa mahdollisimman nopeasti viimeistään opintojesi alettua. Hän varmasti osaa auttaa sinua paremmin. Lisätietoa siirtohausta löytyy Opintopolusta.

Ystävällisin terveisin,

Aino, Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi