🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Lääkikseen ulkomaille kaksoistutkinnon jälkeen

09 elo 2018
KYSYMYS
Hei, lähiaikoina lääketiede on alkanut olla itselleni kiinnostava.
Suoritin lähihoitajakoulutuksen kaksoistutkintona ja olen työskennellyt 2-3v sairaalassa.
Tykkään työstä, mutta työ on samalla rankkaa. En varmaan jaksaisi tehdä rankkaa työtä eläkeikään asti.

Lähihoitajakoulutuksen aikana ei tullutkaan mieleen, että hakisin lääkikseen jatkossa. Oletetusti en ole kirjoittanut mitään lääkikseen liittyviä aineita (fy, ke, bi) enkä panostanut lukion suorituksiin ja taso jäi tyydyttävään. Kuitenkin päädyin kokeilemaan lääkistä.
Ajattelin aloittaa iltalukiossa fysiikan, kemian ja biologian opiskelun työn ohella.

Kysymyksenä vaan..
- Kelpaako kaksoistutkinnon lukion päättötodistus (+fy, ke, bi arvosanat iltalukiosta) ulkomaille opiskeluun hakemiseen? (Olen enemmän kiinnostunut ulkomailla opiskelemista, kun Suomessa yliopistoon pääseminen on jo vaikeaa lahjakkaille henkilöillekin, joita itse tunnen..)

Vastaus

09 elo 2018

Hei,

kiitos kysymyksestä. Hienoa, että olet kiinnostunut lääketieteen opiskelusta!

Ulkomailla yliopistojen pääsyvaatimukset saattavat vaihdella maittain ja jopa kouluittain. Siksi en osaa sanoa suoraan, ovatko mainitsemasi kriteerit riittäviä sisäänpääsyyn. Fysiikan, kemian ja matematiikan osaaminen on joka tapauksessa tärkeää, jos haluaa päästä opiskelemaan lääkäriksi. 

Aloittaaksesi lääketieteen opinnot ulkomailla sinun tulee olla koulutukseltasi vähintään ylioppilas. Osa oppilaitoksista järjestää hakijoille pääsykokeen, ja merkittävä osa vaatii ulkomailta tulevilta hakijoilta virallisen kielitestin suorittamista. Lue lisää lääketieteen opiskelusta ulkomailla.

Suomessa hakijat voivat pyrkiä koulutusohjelmiin joko pääsykokeen ja ylioppilastutkinnon yhteispisteillä tai pelkillä pääsykokeista saatavilla pisteillä. Yhteispisteissä otetaan huomioon pääsykoepisteet sekä neljän yo-kokeen arvosanat.

Jos haluat ulkomaille lääkikseen, kannattaa tutustua vaihtoehtoihin ja löydettyäsi itsellesi sopivan vaihtoehdon, kannattaa kysyä pääsyvaatimuksista suoraan yliopistolta. 

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi