🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Sosiaalitieteet ja kriminologian opinnot

07 marras 2018
KYSYMYS
Hei! Olen kiinnostunut sosiaalitieteistä ja haluaisin tietää, onko koulutuksen yhteydessä edelleen mahdollista erikoistua kriminologiaan? Studentumin sivuilla oli esitetty vastaavanlainen kysymys kahdeksan vuotta sitten, mutta en tiedä pitääkö vastaus edelleen paikkaansa. Jos sitä voi edelleen opiskella, niin missä yliopistoissa se on mahdollista ja minkälaisia edellytyksiä ko. alan opiskelu vaatii?

Vastaus

07 marras 2018

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi. Helsingin yliopistossa voi opiskella kriminologiaa sosiaalitieteiden maisteriohjelmassa. Tällöin siis kriminologia valitaan pääaineksi maisterivaiheessa, eli kandidaatin tutkinnon jälkeen. Mikäli olet suorittanut sosiaalitieteiden kandidaatin tutkinnon valtiotieteellisessä tiedekunnassa Helsingissä saat oikeuden maisterivaiheeseen suoraan. Muussa tapauksessa sinun tulee hakea maisteritutkintoon erikseen yhteishaussa. Sosiaalitieteiden kandidaatin tutkintoon haetaan myös yhteishaussa. Tietoa hausta ja pääsykokeista löytyy Helsingin yliopiston nettisivuilta.

Tieteenalan opiskelu ei vaadi erityisiä edellytyksiä muuten, kuin kiinnostusta alan olennaisiin teemoihin ja kysymyksiin. Sosiaalitieteissä tarkastellaan erilaisia yhteiskunnallisia ilmiöitä, ja avainkysymyksinä ovat  yhteiskunnan toimivuus, monimuotoisuus, hyvinvointi sekä sosiaaliset suhteet ja vuorovaikutus. Kriminologia taas tutkii rikollisuutta ja siihen kohdistuvia reaktioita. Huomio kohdistuu rikollisuuden eri ilmiöihin. Mikäli tällaiset kysymykset kiinnostavat sinua, on sosiaalitieteet ja kriminologia tieteenalana juttusi!

Toivottavasti tästä on apua, ja onnea opintoihisi!

Ystävällisin terveisin,

Aurea, Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi