🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Psykologian opintoihin pyrkiminen

17 tammi 2019
KYSYMYS
Hyvää iltaa,

Asun Italiassa. Olen puoliksi italialainen ja puoliksi suomalainen, eli minulla on kaksoiskansalaisuus. Olen 19 vuotias ja viime vuonna lopetin lukion. Nyt tahtoisin tulla Suomeen opiskelemaan psykologiaa.

Haluaisin tietää onko Suomessa jotain etua kaksoiskansalaisuuden omaaville jotka haluavat pyrkiä opiskelemaan sinne yliopistoon? Mihin aineisiin vaaditaan suomenkielitesti?

Minulle ei ole selvää onko pakollista osallistua VAKAVA-testiin. Vai kuinka minun pitaisi toimia täälta Italiasta käsiin osallistuakseni psykologian pääsykokeeseen?

Mistä voisin loytä edellisvuosien testikysymyksiä?

Vastaus

17 tammi 2019

Hei,

Kiitos viestistäsi. Suomessa ei ole kaksoiskansalaisille erityistä etua yliopiston pääsykokeissa, vaan kaksoiskansalaisuuden omaavaa henkilöä kohdellaan Suomessa Suomen kansalaisena. Yliopistoon haettaessa tärkeintä on, että tietyt pohjakoulutus- ja kielitaitovaatimukset täyttyvät. Tämä tarkoittaa juuri lukio-opintoja tai kolmivuotista ammatillista opiskelua vastaavia opintoja tai osaamista. Yliopistot päättävät aina viime kädessä itse opiskelijavalinnoista, ja suosittelenkin sinua tarkistamaan ajantasaiset valintakriteerit aina yliopiston omilta sivuilta tai Opintopolku-sivustolta. Yliopistojen hakupalveluihin kannattaa ottaa myös suoraan yhteyttä, mikäli hakuasiat tai esimerkiksi kielitaitosi riittävyys askarruttavat. 

Sinun ei tarvitse tehdä VAKAVA- koetta sillä se on tarkoitettu kasvatusaloille hakeutuville, eikä psykologia ole tässä listauksessa mukana. Psykologian tutkinto-ohjelmaan haetaan kevään yhteishaussa, ja hakuun kuuluu pääsykokeeseen osallistuminen tiettynä valintakoepäivänä Suomessa. Psykologian edellisvuoden koekysymykset löydät esimerkiksi Helsingin yliopiston sivuilta. 

Toivottavasti tästä on apua, ja onnea tuleviin opintoihisi!

Ystävällisin terveisin,

Aurea, Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi