🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Kuinka korkea keskiarvo vaaditaan maisteriohjelmiin?

08 huhti 2019
KYSYMYS
Millainen keskiarvo vaaditaan kun hakee maisterinopintoihin Suomessa? Opiskelen tällä hetkellä kanditutkintoa Yhdysvalloissa ja haluaisin hakea Suomeen maisterinopintoihin ja mietin, että millainen keskiarvo minulta vaaditaan nyt, jotta voisin hakea jatko-opintoihin Suomessa?

Vastaus

08 huhti 2019

Hei,

Kiitos kysymyksestä! Maisterihaun valintaperusteet vaihtelevat tutkinnosta riippuen, joten on tärkeää varmistaa kynnysehdot keskiarvovaatimuksineen hakukohteena olevalta oppilaitokselta. 

Tutkin eri maisteriohjelmien valintaperusteita ja joissakin kuvauksissa mainittiin opintomenestyksen vaikuttavan hakijan pisteytykseen ja valintaan, muttei mainittu tarkkaa vähimmäiskeskiarvoa. Joissakin kuvauksissa luki, että opintoihin valitaan ansioituneimmat hakijat.

Toisissa maisteriohjelmien kuvauksissa oli puolestaan merkitty vähimmäiskeskiarvo, joka kieppui 3:n tietämillä. Mutta kannattaa tosiaan katsoa oman hakukohteen vaatimukset. Valintaperusteita voi tutkia esimerkiksi Opintopolku.fi:n kautta, kiinnostavan maisteriohjelman kuvauksen hakeminen-osiosta. 

Toivottavasti vastaus auttoi hieman eteenpäin asiassa.

Tsemppiä maisterihakuun!

Ystävällisin terveisin,

Marija, Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi